Privítali sme, že sa nedávno k problémom spojených s navýšením cien elektriny, plynu a vody viac ako dva mesiace prakticky permanentne vyjadrovala celá plejáda politikov, odborníkov i laikov. Avšak na žiadnej tlačovke, televíznej debate či stĺpcoch novín nikto nespomenul teplo, hoci patrí medzi najdrahšie komodity a problémov je v ňom viac ako dosť. Bratislavská teplárenská, Pokračovať v čítaní: Stanovisko Asociácie vlastníkov bytov k zvýšeniu fixnej zložky ceny tepla Bratislavskej teplárenskej, a. s.

Stanovisko k odpajaniu sa od TUV a UK

Pri odpojení sa od spoločných rozvodov je vlastník povinný dodržať §14b), Zák.182/1993 Z.z. V zmysle §14b), Zák.182/1993 Z.z.§ 14b(1) Vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome prijímajú rozhodnutia nadpolovičnou väčšinou hlasov všetkých vlastníkov

SVB – založenie

Založenie Spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Založenie Spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov býva hlavne z dvoch dôvodov. Nové spoločenstvá vznikajú pri odovzdávaní bytových domov do užívania s malým počtom bytových jed