Stano Lajda: Kde nás nájdete? / Dove puoi trovarci?

Výstava rekonštrukcie Poslednej večere, ktorá začína dnes a potrvá až do štvrtku 9. novembra, sa nachádza v priestoroch Slovenského inštitútu v Ríme. Ten je v blízkosti slovenskej ambasády. Pre návštevu výstavy a inštrukciu, ako sa sem dostanete, kontaktujte si.roma(zavináč)mzv(bodka)sk. Mimochodom, sme už v Ríme, kam sme včera šťastne dorazili. Cestou sme sa zastavili aj vo Vinci, kde sa autor a maliar Stano Lajda vyfotil so sochou Koňa, ktorú zhotovila japonsko-americká sochárka Nina Akamu. Tešíme sa na dnešný začiatok krásnej výstavy rekonštruovanej Poslednej večere aj spolu s vami!

prejsť na článok

Stano Lajda: Najskôr vystavoval v Oravskej galérii, teraz sú jeho obrazy v Ríme

Najskôr akademický maliar Stano Lajda vystavoval v Oravskej galérii, teraz sú jeho obrazy v Ríme. Prinášame vám reportáž TV DK z tohto podujatia.

prejsť na článok

VIA, VERITÀ E VITA (RICOSTRUZIONE DELL’ULTIMA CENA DI STANO LAJDA): oggi iniziamo

LIstituto Slovacco a Roma, in collaborazione con il Central Art Register e la Galleria Orava di Dolný Kubín (SK), ha preparato una mostra dedicata al genio di fama mondiale della scienza e dellarte, Leonardo da Vinci e al suo capolavoro ĽUltima Cena. L

prejsť na článok

Darina Arce: Cesta, Pravda a Život

Akademický maliar Stano Lajda (nar. 1959) vyštudoval v rokoch 1979 – 1985 odbor reštaurovania maľby na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Niekoľko rokov sa venoval aj reštaurovaniu, ale napokon v ňom zvíťazil tvorivý duch umelca a od deväťdesiat

prejsť na článok

Stano Lajda vystavoval v Ríme. Čo na to ostatní?

Cesta, Pravda a Život. Pod týmto názvom sa začiatkom novembra v Slovenskom inštitúte v Ríme uskutočnila výstava Poslednej večere. Originál Leonarda da Vinciho je takmer zničený, preto sa slovenský maliar Stano Lajda rozhodol zrekonštruovať pôvodný výjav.

prejsť na článok

Cesta, Pravda a Život: Dnes začíname

Slovenský inštitút v Ríme v spolupráci s Central Art Register (kubikum.com) a Oravskou galériou v Dolnom Kubíne (Slovensko) pripravil výstavu venovanú osobnosti svetového významu vo vede a umení Leonardovi da Vinci a jeho vrcholnému dielu Posledná večera.

prejsť na článok