Stáčanie medu

Pre stáčanie medu je potrebné vybavenie, ako medomet a nádoby pre med (nerezové, stáčacie nádoby). Rámiky s plastami medu sa odviečkujú s odviečkovacími vidličkami. Medomety existujú ručné alebo elektrické. V klasickom, elektrickom medomete sa zmestia 4 plasty medu. Na začiatku zberu medu je potrebná ochrana tela, včelára. Dôležitý je dymák, ktorý ukľudňuje a omamuje včelstvo. Zber medu je zodpovedná operácia pre každého včelára, preto je potrebné sa naň dôkladne pripraviť. Včely sú nenahraditeľným prvkom ekosystému, vďaka ktorým máme, nielen med, ale aj ovocie a zeleninu, či celý kolobeh života v prírode. The post Stáčanie medu appeared first on Jemed.

prejsť na článok

Lesný med

Lesný med má silnú, aromatickú chuť a tmavú farbu, pričom zdroj nektára sú lesné drevíny. Lesný med má protizápalové účinky, ktoré liečia spektrum ochorení. Med je včelím produktom, ktorý posilňuje ľudský organizmus. Lesný med je atraktívnym, včelím produ

prejsť na článok

Účinky medu v domácej kozmetike

Med je skvelý nielen ako pochutina, ale má mnohé zdravotné benefity, a dokonca z neho vieme ťažiť aj v kozmetike. Chcete vedieť ako? Kvalitný med je doslova nabitý vitamínmi a antioxidantmi. Vedeli ste, že sa v ňom nachádza až 22 aminokyselín, 27 miner

prejsť na článok

Medovoškoricové keksíky

Receptov na keksy, či sušienky je nespočetné množstvo, no tieto budú určite patriť medzi vaše obľúbené. Zárukou je kombinácia medu a škorice. Ani vás nemusíme presviedčať, že ňou dosiahnete úžasnú chuť a taktiež podmanivú vôňu. No aby to nebolo len o napl

prejsť na článok

Med, ako dar od prírody

Med je vzácnou a liečivou potravinou, ktorá je súčasťou človek už od praveku. Liečebné účinky boli známe už v staroveku, pričom med sa používal, ako sladidlo, ako liek na liečbu, bežných ochorení, či liečbu rán a popálenín. V súčastnosti je med prírodným

prejsť na článok

Celozrnné sušienky

bez cukru a vajec, cca na 3 plechy Na cesto potrebujeme: 480g hladkej celozrnnej špaldovej múky 300g masla (alebo alsan BIO, alebo kokosový olej) 170g ryžového sirupu 1 lyžička sušeného zázvorového prášku 1 lyžička sušenej BIO citrónovej kôry (prášok) Na

prejsť na článok