Smutná ukážka: TAKTO nejako funguje dnešný svet!

Súčasná doba sa vyznačuje, okrem iného, aj tým, že sa spoločnosť stále viac rozdeľuje. Zapríčiňujú to tak politici, ako aj médiá, ktoré majú často v moci práve politické strany alebo nejaké iné zaujaté skupiny. Nečudo, že objektívnosť je stále menej v kurze. A keďže ľudia sa na niekoho stranu prikláňajú, tak postupne sa skĺzavajú bez toho, aby to sami chceli, do väčšieho a väčšieho extrému. My sme si teraz pripravili takú malú ukážku, ktorá ukazuje, akým štýlom médiá, ktoré patria niektorej zo zaujatých strán, informujú o jednej a tej istej veci. A žiaľ, keďže veľké percento ľudí (čitateľov) sa nesnaží hľadať nejaký kompromis či strednú cestu, nečudo, že to vyzerá tak, ako vyzerá. Nasledovná naša ukážka bude čisto fiktívna, a teda vymyslená (zasadená do Covid dianie). „Detailné údaje dokazujú, že včera pribudlo na Slovensku 12 250 nových prípadov koronavírusu. Z toho bolo 6 820 nezaočkovaných, 4 150 malo maximálne dve dávky a 1 280 malo tri dávky. V súvislosti s Covidom zomrelo 24 ľudí, z nich 13 nezaočkovaných, 9 malo jednu až dve dávky a dvaja boli plne zaočkovaní. V nemocniciach ubudlo 53 pacientov. Podobné čísla sa teda opakujú už piatym dňom.“ Ako informuje jedna názorová strana: „Včera bolo zaznamenaných cez 12-tisíc nových prípadocv, pričom prevažná väčšina bola zase nezaočkovaná. Rovnako tak nezaočkovaní prevládali i medzi úmrtiami. Naopak, najlepšie si viedli tí plne očkovaní. Zrejme aj vďaka ďalším vakcínovaným počty v nemocniciach klesajú.“ Ako informuje druhá názorová strana: „Včera pribudlo ďalších viac ako 12-tisíc prípadov, takmer polovica bola aj tentokrát očkovaná, viac ako každý desiaty nový pacient aj booster dávkou. Štatistiky posledných dní i dlhšieho obdobia ukazujú, že vacíny majú len malý prínos, proti novým mutáciám takmer nulový.“ Obe strany v podstate hovorili pravdu, no zároveň informovali celkom iným štýlom. Avšak, len oficiálne údaje bez nejakého opisovania majú výpovednú hodnotu, z ktorej je možné urobiť si záver. Žiaľ, práve tie si dohľadáva málokto. No v tomto prípade je to ešte aspoň ako-tak možné, horšie je nestratiť sa v iných témach, ktoré tak jasne číselne či štatisticky nemožno vyhodnotiť. Ľudia sa však už automaticky vyhraňujú, a to stále viac a jasnejšie. A to je problém. Zdroj: Funmagazín.sk | Foto: Instagram/Eduard.Heger, Instagram/MarianKotlebaOfficial, Pixabay

prejsť na článok

Ahoj svet!

Kominárstvo Čanecký Ahoj svet! Vitajte vo WordPress. Toto je váš prvý článok. Upravte ho alebo zmažte a začnite písať! The post Ahoj svet! appeared first on Kominárstvo Čanecký.

prejsť na článok

McZemiak menu s postavičkou Lukašenka (Hosť Matej Adámy)

Pochutnajte si na zemiakoch so zemiakmi a vypočujte si k tomu, prečo zariadiť svojmu dieťaťu izbu vo farbe smutná béžová, prečo sa náš hosť Matej Adámy nemôže prezliecť za Bangladéšana, ako Adam kupoval cibuľu cez internet, a prečo dietológovia nenávidia

prejsť na článok

Ahoj svet!

Vitajte vo WordPress. Toto je váš prvý článok. Upravte ho alebo zmažte a začnite písať! The post Ahoj svet! appeared first on Kominár Martin.

prejsť na článok

Ahoj svet!

Vitajte vo WordPress. Toto je váš prvý článok. Upravte ho alebo zmažte a začnite písať! The post Ahoj svet! appeared first on Kominár Prešov.

prejsť na článok

Ahoj svet!

Vitajte vo WordPress. Toto je váš prvý článok. Upravte ho alebo zmažte a začnite písať! The post Ahoj svet! appeared first on Kominár Spiš.

prejsť na článok