„Slovo hygge nie je dôležité definovať, ale cítiť“ Fitshaker.sk

Hygge (vyslovuje sa „hoo-gah“) nie je len slovo. Je to pocit, životný štýl, filozofia, nálada, spôsob myslenia, „útulno“, pohodlie, radosť zo života a veľa iného. Aj keď sa nedá jednoznačne definovať, ide predovšetkým o pocit radosti z každodenných maličkostí okolo seba. Viac o tomto dánskom koncepte nám prezradia Klárka a Vladimír, ktorí kúsok dánskej pohody priniesli aj k nám na Slovensko. Uvar si svoj obľúbený horúci nápoj a začítaj sa spolu s nami. . Príspevok „Slovo hygge nie je dôležité definovať, ale cítiť“ Fitshaker.sk je zobrazený ako prvý na Hygge štýl.

prejsť na článok

Rozhovor s Hygge Štýl pre Top-Fashion Magazín

Dvaja mladí partneri, Klára a Vladimír sú milovníkmi severských krajín, ich histórie, kultúry, prírody, hudby, ale aj celkového spôsobu života v duchu hygge. Počas pandémie im skrsla v hlave myšlienka, posunúť tento životný štýl aj ostatným ľuďom, ktorí b

prejsť na článok

Hygge ako životný štýl na SME.sk

Najmä v dnešnom uponáhľanom svete, kedy je čoraz väčším problémom nájsť vnútornú rovnováhu a pokoj. Zisťujeme, že nielen úspech a kariéra nám zabezpečia šťastný život. Obavy z nenaplneného trávenia života nie sú cudzie asi žiadnej generácií. Každý sa s tý

prejsť na článok

Premenené slovo

Išiel si Adam po Raji a zrazu mu vypadlo rebro. - A, kurva! , uľavil si Adam. - I počul to Boh a premenil slovo na skutočnosť.

prejsť na článok

Výnimka

Žena má v hádke vždy posledné slovo. Každé ďalšie slovo muža je začiatkom novej hádky. Existuje však výnimka, keď muž povie: - Tak si to teda kúp!

prejsť na článok

Sviečky ako zhmotnenie hygge

Vedeli ste, že v Dánsku pokladajú sviečky za tak podstatnú súčasť životného štýlu „hygge“, že ročne minie jeden človek takmer šesť kíl vosku? Pomocou sviečok vytvárajú atmosféru, ktorú nazývajú „hyggelig“, čo môžeme voľne preložiť ako „taká, ako hygge“.

prejsť na článok