Slovenský unikát treska v majonéze

Treska v majonéze je slovenský unikát. Nepoznajú ju nikde inde na svete. Predáva sa iba na Slovensku. Nájdete ju aj v pár obchodoch v Českej republike a to najmä tam, kde sa vyskytujú Slováci. Vyžiadali si ju napríklad našinci pracujúci v ostravských baniach. Podľa štatistík si ju dáva aspoň raz za mesiac 7 z 10 Slovákov. V priebehu mesiaca sa vyrobí v Žiline viac ako 300 ton tresky. Treska Exklusiv je dnes najpredávanejšou treskou v majonéze na slovenskom trhu a zákazníci najviac oceňujú jej chuť a konzistenciu. Prečítajte si, kde a ako táto špecialita vznikla. The post Slovenský unikát treska v majonéze appeared first on Pod hladinou.

prejsť na článok

Príbeh slávnej tresky

Prvú tresku v majonéze namiešal pred 66 rokmi cukrár a kuchár Július Boško. Počas znárodnenia za prvej republiky bol nútený pod cenu predať svoj byt aj vlastnú cukráreň na námestí v Novom Meste nad Váhom. Jeho cesta viedla do Bratislavy, kde sa s rodinou

prejsť na článok

Z Tichého oceánu do Žiliny

Je to dlhá cesta, ktorú tony tresky absolvujú. Viac ako 20 000 km zo severnej časti Tichého oceánu až k nám do Žiliny. Denne v Žiline spracujeme na výrobu tresky až 8,5 tony rýb. Áno. 8,5 tony potrebujeme, aby sa dostala ku každému, kto má chuť na túto na

prejsť na článok

Tlačová správa: Vláda oklamala slovenský šport

Člen predsedníctva strany HLAS sociálna demokracia Dušan Tittel považuje nové protipandemické opatrenia vlády za ťažkú ranu pre slovenský šport.... Zdroj

prejsť na článok

TURISTICKÁ KARTA SLOVENSKÝ RAJ SPIŠ

Objavujte Slovenský Raja Spiš s novou turistickou kartou plnou zliav. Každý, kto sa ubytuje v niektorom z partnerských ubytovacích zariadení v našom regióne aspoň na dve noci, získa ZDARMA regionálnu turistickú kartu Slovenský raj & Spiš, vďaka

prejsť na článok

Až štyrikrát menej konzervantov

Viete, že podľa našich prieskumov až 76 % pravidelných konzumentov tresky považuje podiel konzervantov za dôležitý faktor pri výbere tresky? Hlasy obrovskej skupiny zákazníkov sú pre nás záväzkom a zároveň inšpiráciou ako produkty vylepšovať. A tak okrem

prejsť na článok