Skvelý úspech karatistu Jakuba Pechotu na svetovom pohári v Limassole.

V dňoch 29.4. - 1.5.2022 sa v Limassole (Cyprus) pod hlavičkou WKF konalo významné podujatie Karate 1 Youth League (Svetový pohár mládeže). Na turnaji štartovalo 1612 pretekárov z 1094 klubov z 51 krajín celého sveta. Karate Klub AC UNIZA Žilina na turnaji reprezentovali Jakub Labuda, Jakub Pechota a tréner Ján Novosad. A v tvrdej konkurencii sa Žilinčania nestratili. Už v piatok štartoval starší z Jakubov - Labuda. Ten v prvom kole narazil na súpera z Rumunska a možno povedať, že v celom zápase bol lepší než súper. Vytvoril si niekoľko dobrých situácii, z ktorých aj získal body. V zápase dva krát vyhrával, no kop súpera v závere zápasu znamenal otočenie skóre na 2:3, po ktorom sa Jakub musel s turnajom rozlúčiť. O deň neskôr zažil svoju premiéru na takomto podujatí Jaku Pechota. Ten v niektorých momentoch siahol na dno svojich síl a výsledok bol očakávanie dobrý. Jakub v prvom kole narazil na súpera z Talianska, ktorého zdolal 5:2. V druhom kole narazil na silného súpera z Egypta, ktorému podľahol 0:5. Egypťan sa však neskôr cez súperov z Cypru, Francúzska a Belgicka prebojoval až do finále, čo pre Pechotu znamenalo účasť v repasáži. Tam si Jakub najskôr poradil s náročným súperom z Česka, s ktorým zápas rozhodol až v poslednej sekunde a následne sa stretol s rovesníkom z Cypru. Aj v zápase s domácim pretekárom šiel Jakub do vedenia, ktoré si pomerne dlho strážil. Chyba v obrane v druhej polovici zápasu ho napokon stála víťazstvo a po prehre 1:3 tak svoje ťaženie na turnaji ukončil. Jakubove počínanie však v konečnom účtovaní znamenalo vynikajúcu 9. priečku, čo je výsledok, ktorý sa vzhľadom na veľkosť podujatia skutočne počíta. Viac o turnaji nájdete TU.

prejsť na článok

Sny mužov

Ženy snívajú o svetovom mieri, čistom životnom prostredí a o odstránení hladu. O čom snívajú muži? Zostať zaseknutý vo výťahu s atraktívnymi dvojičkami.

prejsť na článok

Povzdych

Povzdychol si starý dedko pri pohári Rulandského: - Najlepšie je vôbec sa nenarodiť, ale to sa podarí málokomu.

prejsť na článok

Dôvod na život

Som iskra vášne v tvojom tele, som ľad, čo roztápa sa v pohári, som chuť bozku, stále ma nosíš v sebe, som obeť na tvojom oltári.

prejsť na článok

Pena na pive

Čašník v pivárni postaví pred hosťa polliter, v ktorom je viac peny ako piva. Hosť na to pozerá a po chvíli hovorí: - Pán vrchný, prečo je v tom pohári toľko peny? Ja som sa prišiel napiť a nie holiť!

prejsť na článok

Žilinčania na ME v karate v Prahe

V dňoch 16. - 19.6.2022 sa v Prahe uskutočnia majstrovstvá Európy dorastencov, juniorov a U21 v karate. Skvelou správou pre Žilinu je, že Slovensko na turnaji budú reprezentovať až dvaja pretekári Karate Klub AC UNIZA Žilina. Sú nimi Jakub Pechota a Miros

prejsť na článok