S0103 Martin Poliačik: O kritickom myslení a svetielkach

Hlavná téma rozhovoru s Martinom Poliačikom bolo kritické myslenie. Dozviete sa niektoré princípy a prínosy kritického myslenia do praktického života. Rozprávali sme sa aj o knihe Poriadok v hlave, ktorá je esenciou jeho dlhoročných skúseností ako spoluzakladateľa a lektora Akadémie kritického myslenia. Martin pôsobil aj v Slovenskej debatnej asociácii ako výkonný riaditeľ. Voľne sme sa však dotkli rôznych tém, napríklad jeho 10 ročného pôsobenia v politike, covidu, ezoteriky, liečiteľov, zázrakov na dĺžku ruky, ale aj o možnej významnej roli Slovanov vo vývoji dejín 21. storočia. Jedným z dôvodov prečo som Martina pozval bola technika láskavej kritiky, ktorú v podcaste vysvetľuje. V dnešnej dobe konfliktného chaosu na sociálnych sieťach ale aj v živých rozhovoroch môže táto zručnosť priniesť viac porozumenia medzi ľuďmi. Rozhovor som si užíval a rozprávali sme sa naozaj voľne. P.S.: Martin má aj firmu na predaj záťažových prikrývok https://www.zoras.sk/ Podarilo sa mi nespustiť nahrávanie na zoome, tak aspon screenshot. Všetko o podcaste VOLNE s lubomierom

prejsť na článok

Martin Mišún sa stal prokuristom spoločnosti DELTA Group Slovakia

Úlohy prokuristu od Adama Cifru odteraz preberá Martin Mišún. Adamova architektúra bola v posledných rokoch veľmi úspešná a teraz získava ešte väčší dôraz vďaka jeho novej úlohe vedúceho architekta v Českej republike a na Slovensku. Oficiálnymi zástupcami

prejsť na článok

Martin Wieland: nahé a erotické fotografie na najvyššej úrovni

Narodil sa v roku 1970 a v útlom veku iba 14 rokov, išiel po stopách svojho otca (Peter Wieland)  rakúsky fotograf Martin Wieland začal tvoriť impozantnú kariéru.

prejsť na článok

Leto v Sieti : Martin

Leto v Sieti bolo tentokrát v Martine kde sme boli aj my. Počasie nám najprv síce neprialo, no nakoniec dopadlo všetko veľmi dobre. Dúfame že sa všetkým páčilo a tešíme sa na ďaľšiu zastávku Leto v Sieti kde sa postaráme o vašu zábavu.         

prejsť na článok

Z cibule

Hovorí Martin svojim kamarátom: - Tak som prišiel na to, že papier na výplatné pásky sa vyrába z cibule. Kedykoľvek sa na tú moju pozriem, mám slzy v očiach!

prejsť na článok

Konferencia OSN o vode

Štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martin Kováč sa zúčastnil historicky najväčšej Konferencie OSN o vode od roku 1977.

prejsť na článok