Rozlúčka s prázdninami 2023

S prázdninami aj s letom sa rozlúčime v sobotu 2. septembra 2023. Počas poslednej prázdninovej soboty budú sprístupnené expozície hračiek a bábkového divadla s lektorským výkladom, historická expozícia, kaplnka sv. Anny, podzemné chodby aj vyhliadka z bašty. V bábkoherni múzea si návštevníci vyskúšajú vodenie rôznych druhov bábok maňušky, marionety a javajky. Zabavíte sa spolu pri hradnej pátračke, vyskúšame historickú lukostreľbu aj život na stredovekom hrade.V živých remeselných dielňach múzea si návštevníci v rámci workshopov vyskúšajú výrobu drevenej hračky pod vedením miestneho rezbára. Do tajov výroby hračky z drôtu Vás uvedie skúsený pedagóg. Odmenou pre každého účastníka bude vlastnoručne zhotovená hračka. Sprístupnená bude aj výstava obrazov Mariána Kompánka „Len si tak lietam“ v barokovej sále východného krídla kaštieľa. Predpoludnie spestrí Bábkové divadlo Morgonrock – jedno z najznámejších slovenských kočovných bábkových divadiel. Predstavenie Lovec plastov Zero Waste interaktívnym a humorným spôsobom vysvetlí deťom princípy triedenia odpadu, bezobalového nákupu a spotrebiteľskej zodpovednosti. Predstavenie začne o 11:00 hod. Aktivita je podporená z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru 2014-2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v rámci programu „Podnikanie v oblasti kultúry, kultúrne dedičstvo a kultúrna spolupráca“. Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu. Tešíme sa na Vás! The post Rozlúčka s prázdninami 2023 appeared first on Hrad Modrý Kameň - Múzeum bábkarských kultúr a hračiek.

prejsť na článok

Rozlúčka predškolákov 2022/2023

Dovidenia, kamaráti, už ideme do školy. O rok, o dva, o rok, o dva vy prídete za nami.

prejsť na článok

Rozlúčka s kynologickou sezónou 2021

Dňa 18.12.2021 sme na cvičisku mali rozlúčku s kynologickou sezónou 2021. Posedenie bolo skromne organizované ale o to vrúcnejšie . Poďakovanie za odvedenú prácu a ... čítať ďalej The post Rozlúčka s kynologickou sezónou 2021 appeared first on Canis Cente

prejsť na článok

Rozlúčka predškolákov

Dovidenia, milá škôlka, ideme už do školy, budeme sa učiť rátať a písať si úlohy.

prejsť na článok

Opustil nás Marcel Kubinec

Posledná rozlúčka s naším drahým zosnulým sa uskutoční dňa 08.08.2017 o 15. hodine v krematóriu v Nitre na Cabajskej ceste.

prejsť na článok

Domáca rozlúčka divochov s kalendárnym rokom 2018 aj so sprievodným programom a prekvapeniami!

Vyžrebovanie jednotlivých kôl VARTA FUTSAL LIGY určilo, že v mesiaci December sa futsalisti Wild Boys ´02 Bratislava na

prejsť na článok