Regionálne špeciality v jedle, víne aj chuťovkách

Máme deň do spustenia festivalu, tak si predstavme všetky zvyšné stánky, ktorých špeciality budete môcť ochutnať. Ak hľadáte niečo pod zub, budú tu Šporheltníky so svojimi plnenými kapsami naslano aj nasladko. Z podobného súdka budú aj Podpecníky pod pecou, aj tu si budete môcť zahnať sladné a sladké chute. Pivo bude reprezentovať Beer Time, stálica nášho festivalu. Tým skôr, že sa vďaka nim bude u nás čapovať aj jahodové pivo z Hop Grup, ktorý sa tento rok síce nezúčastnia, ale aspoň takto udržia svoju tradíciu. Pivo pekne doplní aj sajder, ten z Nových Zámkov sa volá Kastler a má v ponuke aj nealko verziu jablčnéhu muštu (keď náš festival padol na Deň detí). Predpoveď počasia hlási 25 stupňov, bude pustená fontána a okolo bude hrať latino hudba. To si pýta drink, namiešajú vám ho v Hemingway Bare. Drinkovú ponuku uzavrie Fine Destillery v Veľkého Zálužia so svojimi čistými ovocnými destilátmi. Náš kraj môžme smelo nazvať vinárskym. Vínne chute naplní táto pätica vinárstiev: Terra Wylak z Veľkého Zálužia, Pivnica Radošina, Anton Uhnák z Čajkova, Vína u Tonka z Černíka so svojimi ovocnými vínami (samozrejme jahodovým) a nakoniec opäť Veľké Zálužie Vinárstvo Bíro. Nielen vo víne sa robia degustácie, robia sa aj v káve. Na festivale budete môcť ochutnať odrodové kávy napríklad v stánku Rosetta, svoje praženie predstaví aj Pražiareň Veľké Zálužie. Od kávy nie je ďaleko ku sladkostiam. Keď sladkosti, tak poriadne. Napríklad od našej oceňovanej fabričky na čokoládu Lyra Chocolate. Keď sa povie sladkosti, možno vám napadne aj kombinácia jahôd a orieškovej nátierky. Má ich Slowlandia. Ak by nebola Nitra jahodová, možno by bola tekvicová. Oleje z nášho kraja sa vyrovnajú ktorémukoľvek zahraničnému, aj vďaka Tekvičke a jej za studena lisovaným olejom. Farma Chilli Hell z Veľkého Kýru prinesie okrem mimoriadne pálivých elixírov aj rôzne omáčky. Jahodová Nitra pozvala aj Jahodnú. A z Jahodnej Retro Gelato, výbornú zmrzlináreň, ktorá sa na festivale predstaví so svojimi raw zákuskami. Terasa pod Vŕškom v Nitre Vás pohostí nápojmi ale aj ovocnými koláčmi. Medzi hosťami budeme mať aj Poľské veľvyslanectvo, ktoré na našu akciu prinesie ich domáce nanuky značky Koral. Keďže náš festival pripadol na Deň detí, Vaše ratolesti môžete zabaviť v tvorivej dielni Artes alebo na detských atrakciách a trampolínach. Veríme, že si užijete 5. ročník Festivalu chutí a tešíme sa na Vašu návštevu!

prejsť na článok

Hroznová drť, čokoláda, víno a klobásky

Château Topoľčianky sa na festivale predstaví v úplne netradičnej podobe k svojmu vínu bude totiž párovať špeciality z vlastnej kuchyne: ovčí syr zo susedného salašu Žikava s pestom z divej pažítky, žemličky s trhaným plieckom z diviaka z Tríbečských les

prejsť na článok

Vo víne je pravda, v pive sloboda, vo vode je baktéria.

Príspevok Vo víne je pravda, v pive sloboda, vo vode je baktéria. je zobrazený ako prvý na DobréCitáty.sk.

prejsť na článok

Poľské Beskydy: Szczyrk v Hoteli Meta Resort Vine Spa **** s raňajkami/polpenziou a neobmedzeným wellness.

Cena: 279 €Poľské Beskydy: Szczyrk v Hoteli Meta Resort Vine Spa **** s raňajkami/polpenziou a neobmedzeným wellness.

prejsť na článok

Ázia a sushi menu

Aktuálna ponuka jedál z ÁZIE a SUSHI MENU 21.10.2022 Prídite si vychutnať špeciality. Sushi menu, polievka, hlavné jedlo alebo dezert z Ázie na vás čakajú vo Fit-Pit. Tešíme sa na vašu návštevu alebo objednávku. Príspevok Ázia a sushi menu je zobr

prejsť na článok

Monstera pestovanie, zalievanie, vhodné miesto adruhy

Monstera je rastlina zčeľade aronovité, ktorá prirodzene rastie vdažďových pralesoch Južnej Ameriky, kde sa pomocou vzdušných koreňov šplhá až do výšky 15 metrov. Je to liana, ktorá má krásne veľké zelené listy avsprávnych podmienkach vytvára sladké, jedl

prejsť na článok