RECEPT NA - Bezlepkovú čokoládovú tortu s mascarpone

Osvedčený  domáci recept na lahodnú čokoládovú tortu s mascarpone   RECEPT NA KORPUS: 100 g horkej čokolády 80 g bezlepkovej múky 100 g mletých lieskových alebo vlašských orechov 1 x polievková lyžica kakaového prášku 1 prášok do pečiva 125 g masla 120 g kryštálového cukru 1 x polievková lyžica rumu (nemusí byť) 100 g nugátovej nátierky RECEPT NA KRÉM: 250 g tvarohu 500 g mascarpone 100 g cukru 100 g horkej čokolády stužovač šľahačky 1 balík vanilkového cukru 200 ml smotany na šľahanie 250 g čerstvého ovocia 100g horkej čokolády najemno nastrúhame. V miske zmiešame múku s orechmi, kakaom a práškom do pečiva. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Maslo, 120g cukru a rum vyšľaháme a po jednom primiešame vajcia. Nakoniec k vajciam zapracujeme múčnu zmes s mliekom a so strúhanou čokoládou. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Vlejeme cesto a formu dáme do rúry. Pečieme na strednej koľajničke asi 30 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť. lt;/div> Vychladený korpus dáme opäť do formy a zohriatu nugátovú nátierku natrieme na korpus. Tvaroh zmiešame s mascarpone a s cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovadlom a s vanilkovým cukrom do tuha. Opatrne zapracujeme čerstvé ovocie. Krém nanesieme na tortu a rozotrieme. Chladíme minimálne dve hodiny. Zvyšnú čokoládu nastrúhame na tortu a prizdobíme čerstvým ovocím. Vyzerá to trochu komplikovane, ale nie je. Za pokus to určite stojí. Dobrú chuť !

prejsť na článok

Recept na koláč

- Drahá, môžeš mi prezradiť recept na tento koláč? - Na čo ti bude? Snáď nechceš oslňovať kamarátov svojim kuchárskym umením? - Nie, ale urobíme spoločne revolúciu v cementárenskom priemysle.

prejsť na článok

Bezlepkové potraviny na predpis, recept zoznam (aktualizované k 1.4.2023)

bezlepkac.sk Bezlepkové potraviny na predpis, recept zoznam (aktualizované k 1.4.2023) Pokiaľ trpíte celiakiou a túto diagnózu máte potvrdenú Vašim gastroenterológom, môžete si nechať predpísať potraviny na recept. Najväčšou výhodou je samozrejme nižšia

prejsť na článok

RECEPT NA - Bezlepkové palacinky

Osvedčený a výborný domáci recept na ešte lepšie bezlepkové palacinky   RECEPT NA BEZLEPKOVÉ PALACINKY:

prejsť na článok

Recept v kuchárskej knihe

Viete, ako sa začína každý recept v kuchárskej knihe v Somálsku? Otvoríme balíček humanitárnej pomoci...

prejsť na článok

Tradičný recept na domáce sušienky

Domáce sušienky k popoludňajšej káve sú pohostením, ktoré máloktorý návštevník odmietne. Recept je jednoduchý a rýchly. Do ich výroby môžete zapojiť aj deti.

prejsť na článok