Prosciutto Cotto alebo Crudo? Aký je rozdiel?

Prosciutto, talianske slovo pre šunku, je špecifický druh šunky vyrábanej zo zadných stehien ošípaných. Prosciutto sa varí alebo suší a dozrieva bez konzervačných látok alebo chemikálií pomocou techniky starej viac ako 1000 rokov. Prosciutto je produkt z čerstvo zabitého bravčového mäsa, regionálnej morskej soli a čerstvého vzduchu. Prosciutto sa stalo základom na pizzách a šalátoch na celom svete. Prosciutto cotto je svetloružová, jemne ochutená šunka vyrábaná vo väčšine regiónov v Taliansku. Cotto sa odlišuje od ostatných prosciutti tým, že je marinované alebo dusené. Šunky sú vykostené a potom pomaly varené v slanom náleve pri nízkych teplotách počas dlhšej doby, niekedy až niekoľkých dní. Niektoré cotto sú ochutené aromatickými bylinkami a korením pred tým, ako sa naložia a nechajú odležať. Väčšina tukového mramorovania sa počas procesu varenia rozpustí a zostane chudá a chutná šunka, ktorá má nižší obsah sodíka ako jej príbuzný sušený soľou. Cotto sa krája na tenké plátky, ale nemusia byť tak tenké ako crudo. Cotto je výborným doplnkom k do pizze. Pozrite našu ponuku pizze s prosciutto coto. Prosciutto crudo je surová šunka od kosti, ktorá bola solená a nechala sa zieť na morskom vzduchu. Má rubínovo červený odtieň a intenzívnejšiu chuť ako cotto. Jej výrazná vrstva snehovo bieleho tukového mramorovania vyvažuje slanosť šunky. Existujú rôzne druhy prosciutto crudo špecifické pre určité regióny a majú chránené označenie pôvodu. Toskánci vyrábajú aromatické bylinkové prosciutto Toscano. Klasický prosciutto di San Daniele pochádza z provincie Udine v regióne Friuli Venezia Giulia na severovýchode Talianska. Najznámejšou talianskou šunkou je prosciutto di Parma, z regiónu Emilia Romagna. Práve tu sa prosciutto stalo formou umenia. Ak si chcete objednať pizzu s prosciutto crudo, môžete tak spraviť z našej ponuky. Príspevok Prosciutto Cotto alebo Crudo? Aký je rozdiel? je zobrazený ako prvý na HOUDINI PIZZA.

prejsť na článok

Friends

Paradajkový základ Mozarella Prossciutto crudo Olivy Šampiňóny Rukola Parmezán Cesnakový okraj The post Friends appeared first on Friends.

prejsť na článok

Hlavný rozdiel

Viete, aký je rozdiel medzi mužom a ženou? Priemerné číslo nohy muža je osem, kým ženskej nohy je šesť. Z toho vyplýva, že hlavný rozdiel je medzi nohami.

prejsť na článok

Pizzéria Kachelman Bonus na donášku pizze

AKCIA PIVO: Ku každej pizzi, dvom porciám cestovín alebo 500g rebierok na rozvoz 1x pivo ZDARMA AKCIA 2+1:  K dvom pizziam podľa výberu Prosciutto pizza ZDARMA Platí len jedna akcia podľa výberu Objednávajte tu: menu pizzéria 045 6912101 The post Pizzér

prejsť na článok

Poctivá žena a štetka

Viete aký je rozdiel medzi poctivou ženou a štetkou? Štetka má na rozdiel od poctivky platené parkovisko!

prejsť na článok

Žiadny rozdiel

Viete, aký je rozdiel medzi ministrom financií a jednorazovými plienkami? Žiadny. Ani z jedného nič nevyžmýkate!

prejsť na článok