Pravé ovocné destiláty MARSEN

V hoteli Zlatý býk radi podporujeme malé rodinné firmy a zároveň prinášame kvalitné slovenské produkty našim návštevníkom. Tak sme sa rozhodli šíriť revolúciu aj v oblasti destilátov ktorá sa začala výrobkami Marsen. Tieto vzácne ovocné destiláty odštartovali svoju výrobu už v roku 2006 založením pálenice v Marcelovej. V spoločnosti Fruit Destillery Cooperation sa vyrábajú len pravé ovocné odrodové destiláty. Používajú výlučne kvalitné zdravé ovocie získané z najúrodnejších ovocných sadov. Tu nenájdete žiadne pridané aromatické látky a farbivá. Lahodné vône a jemné chute sú výsledkom dokonalej zrelosti ovocia, riadeného kvasenia a poctivého prístupu počas celého výrobného procesu. Proces výroby Kvalitu výrobkov zabezpečujú kvalitnými surovinami. V prvom kroku sa triedi zrelé ovocie, odkôstkuje sa a následne sa pripravená surovina ukladá do kvasných nerezových nádob. Netoleruje sa ani ten najmenší náznak hniloby, do kvasu sa dostanú len tie najkvalitnejšie kúsky. Kvasenie je regulované aby sa odohrávalo nielen pri správnej teplote ale aj po optimálnu dobu pre získanie najjemnejších chutí a vôní. Vďaka najmodernejším technológiám sa jediným procesom vyrobí požadovaný 3-krát destilovaný produkt. Po tomto procese nasleduje riedenie vodou na požadovanú stupňovitosť na ostrých 42,3 % v prípade odrodových destilátov a 40% pri čistých ovocných destilátoch. Zrenie v nerezových tankoch trvá niekoľko mesiacov ba až niekoľko rokov. Po uplynutí tejto doby sa destiláty plnia do fliaš a sú hotové na konzumáciu. Najoceňovanejší na trhu Kvantita na úkor kvality? U výrobkoch MARSEN určite nie. Tu platí: menšie množstvo za to v maximálnej možnej kvalite. Výroba je limitovaná natoľko, že z niektorých druhov odrodových destilátov sa vyrobí len pár desiatok alebo stoviek.  Škála produktov však presahuje špičkové destiláty, a v ponuke sú aj exkluzívne likéry, liehoviny ale aj lekváry. Kde rovnako platí ich snaha o čo najvyššiu kvalitu jednotlivých produktov. Destiláty odležané na ovocí sú novinkou od roku 2016 ktoré sa vyznačujú sladšou ovocnou chuťou. Výroba sa realizuje netradičným spôsobom – dozrievanie prebieha ležaním na ovocí. Pravidelne sa zúčastňujú slovenských ale aj medzinárodných súťaží a to mimoriadne úspešne. Najviac pyšní sú však pravdepodobne na titul šampióna, ktorý získala Marhuľovica Marsen v Maďarsku a zvíťazila tak nad slávnymi domácimi pálenkami. Zbierka ich ocenení je naozaj obdivuhodná, aj keď sa radi zúčastňujú súťaží so zámerom aby sa otestovali odborníkmi a dokázali, že kvalitu výrobkov držia každý rok rovnako. V hoteli Zlatý býk sme sa síce rozhodli zúžiť ponuku, ale vybrali sme tie najväčšie klasiky z čistých ovocných destilátov: Hruškovica traditional 40%, Marhuľovica traditional 40%, Slivovica traditional 40%, Malinovica 42,3%  a Drienkovica 42,3%. Vôňa hrušiek s citrusovým nádychom, sladká chuť marhule s mandľovým charakterom, nezameniteľná chuť slivky, korenistá drienkovica alebo intenzívna chuť malín. Tak ktorú si vyberiete vy? The post Pravé ovocné destiláty MARSEN appeared first on Hotel Zlatý býk ***.

prejsť na článok

Viete čo pijete!? Destilát alebo liehovina, viete aký je medzi nimi rozdiel?

Dnes sme sa rozhodli, že vám prinesieme článok o „tvrdom alkohole“. Prípitok sem, prípitok tam, hlavne že máme čo piť. Viete ale čo pijete ? Nie je totiž alkohol ako alkohol. Pozrieme sa bližšie na to aký je rozdiel medzi destilátom a liehovinou. Budete m

prejsť na článok

Hľadajú sa krstní rodičia stromov, chcete nimi byť práve vy?

OZ Odvážme sa zrýchliť vypočulo dlhoročné sťažnosti obyvateľov, že mesto je plné betónu a asfaltu a v lete je prihorúce a pre príjemný život nevytvára dostatok priestoru. Navrhli sme začať postupne zvyšovať podiel ovocných a plodových stromov a krov vo v

prejsť na článok

Ako získať viac pozretí na Instagram REELS

Ešte stále kašlete na Instagram REELS alebo vám to konečne došlo? Práve používaním reels môžete získať vysnívaný dosah aj engagement. Ako ich ešte viac znásobiť sa dočítate práve v tomto článku. 1. Držte sa svojej špecializácie Nemeňte témy ako ponožky. V

prejsť na článok

Zdravé domáce nanuky pre deti: 4 triky, ako ich pripraviť

Horúce letné dni si deti rady spríjemňujú zmrzlinou. Chcete mať istotu, že je plná vitamínov a bez zbytočného cukru? Vyrobte im domáce nanuky. Prinášame vám niekoľko trikov, ako ich jednoducho pripraviť. 1. Použite čerstvé sezónne ovocie Formy n

prejsť na článok

Metodika: MAT 5. roč ZŠ Koľko váži kilogram ovocia?

Využijeme plody prírody na precvičenie váženia a premeny jednotiek. Okrem toho si oprášime zručnosti z bežného života. TÉMA: spracovanie ovocia CIEĽ: Precvičiť premenu jednotiek, sčítavanie, odčítavanie, používanie váh a spôsoby spracovania ovocia.  VEK:

prejsť na článok