Požehnanie novej zástavy – DHZ Svätý Jur

Požehnanie novej zástavy – DHZ Svätý Jur Dobrovoľný hasičský zbor vo Svätom Jure žije! Nespočetné množstvo aktivít je toho dôkazom. Medzi posledné z nich patrí aj požehnanie novej zástavy. Vďaka predsedovi Marošovi Grančičovi sme si novú zástavu zadovážili vo februári tohto roku. Pri príležitosti sviatku sv. Floriána (4. mája), patróna hasičov, sa uskutočnila slávnostná svätá omša 5. mája 2019 o 10:30 hod vo Farskom kostole sv. Juraja. Sv. omše sa napriek nepriaznivému počasiu zúčastnili veľkí aj malí hasiči a veľké množstvo veriacich. Bola obetovaná za všetkých svätojurských hasičov – tak dobrovoľných, ako i profesionálnych. Počas tejto sv. omše pán farár Pavol Póša požehnal našu novú zástavu. V zmysle hasičského hesla – “Bohu na slávu, blížnemu na pomoc!” – máme dnes krásnu novú požehnanú zástavu a sme otvorení ďalším zmysluplným aktivitám, ktoré prispejú k bezpečnému a spokojnému životu obyvateľov nášho mestečka. Za dobrovoľných hasičov –  Petronela Danišová, 23.05.2019

prejsť na článok

Poďakovanie mestu SVÄTÝ JUR

V mene DHZ-Svätý Jur srdečne ďakujeme zriaďovateľovi mestu SVÄTÝ JUR, za zakúpenie zámočníckeho náradia potrebného pre zlepšenie našich služieb občanom v krízových situáciach.

prejsť na článok

Cvičenie na zamrznutej hladine

Všetkých Vás pozývame na nácvik záchrany topiaceho na prelomenom ľade.Cvičenie sa uskutoční dňa 19.1.2020 na chovnom rybníku v katastri obce Svätý Jur v časti Kúpeľné o 10:00 hod.

prejsť na článok

Pension Terasa

Pension Terasa naleznete v srdci Mikulova, pár kroků od nejvýznamnějších památek města. Hostům je k dispozici celkem 5 dvoulůžkových pokojů. Elegantně vybavené pokoje zaručují našim hostům klid, pohodlí a nabízejí krásné výhledy na Svatý kopeček.

prejsť na článok

Kto je Duch svätý a ako pôsobí?

Duch Svätý. Slovo Duch znie dosť étericky, pre niekoho možno aj strašidelne. Kto je Duch Svätý? Akú úlohu zohráva v kresťanskej viere? Duch Svätý je neoddeliteľne spojený s kresťanstvom. Spolu s Bohom-Otcom a Ježišom tvorí Svätú Trojicu. Čítaj ďal

prejsť na článok