Podľa čoho si vybrať ponorné čerpadlo?

Čerpadlo je dnes bežnou súčasťou väčšiny domov so záhradou. V suchých mesiacoch ho využijete na prečerpávanie vody na zavlažovanie trávnika či záhradky. A keď nastane príval dažďa, alebo sa začne topiť sneh, pomôže vám pri jeho odčerpávaní. Viete, ako toto zariadenie funguje? Každá domácnosť, ktorá má studňu, septik alebo záhradu, potrebuje ponorné čerpadlo. Je konštruované tak, aby pracovalo pod hladinou. Cez vstupný otvor čerpá tekutinu a cez výstupný otvor ju vytláča von. Poradíme vám, ako si vybrať ponorné čerpadlo podľa účelu použitia. Pri voľbe ponorného čerpadla treba zvážiť niekoľko parametrov. Najdôležitejšími sú výkon, maximálny výtlak, maximálny prietok a hĺbka ponoru. Výkon súvisí s motorom ponorného čerpadla a udáva sa vo Wattoch. Čím vyšší výkon, tým silnejší motor. Maximálny výtlak vyjadruje vzdialenosť, do akej môže čerpať kvapalinu a maximálny prietok zas počet litrov prečerpaných za hodinu. Hĺbka ponoru určuje, do akej hĺbky vieme ponoriť čerpadlo. Pred výberom ponorného čerpadla je kľúčové stanoviť si, na aký účel ho plánujete používať. Hľadáte čerpadlo do studne, na polievanie záhrady alebo na čerpanie špinavej vody? Čerpadlo do studne Na čerpanie čistej vody zo studne slúži hlbinné ponorné čerpadlo, ktoré je vyrobené z pevnej kovovej zliatiny. Je vhodné na zásobovanie domácnosti a hospodárskych objektov, zavlažovanie, pre práčovne či na požiarnu ochranu. Čerpadlo na polievanie záhrady Záhradné čerpadlo ocenia všetci ľudia, ktorí majú záhradu. Využíva sa na čerpanie čistej alebo dažďovej vody, ktorou môžete zavlažovať trávnik, zeleninu, kvety a iné rastliny. Svoje uplatnenie nájde aj pri dodávaní vody do bazéna, fontány alebo záhradného jazierka. (Kálové) čerpadlo na špinavú vodu S čerpaním špinavej vody, ktorá obsahuje nečistoty, vám pomôže ponorné kalové čerpadlo. Zabudovaný drvič umožňuje čerpať vodu zo septikov, splaškov a iných kontaminovaných tekutín. Keď hladina vody klesne, čerpadlo sa automaticky vypne zásluhou plavákového spínača. Ponorné kalové čerpadlo sa dá využiť aj pri odstraňovaní vody zo zatopených miestností alebo pivničných priestorov. Kúpte si aj predlžovák A na záver jeden tip od nás. K ponornému čerpadlu si zaobstarajte aj predlžovací kábel, aby ste neboli limitovaní dĺžkou napájacieho kábla. Vďaka predlžovaciemu káblu budete môcť používať čerpadlo vo väčšej vzdialenosti od zdroja elektrickej energie. The post Podľa čoho si vybrať ponorné čerpadlo? appeared first on Prevadzkaren.sk.

prejsť na článok

Chránené heslom: Päť typov ako si vybrať tepelné čerpadlo pre váš rodinný dom

Obsah je chránený heslom. Pre zobrazenie zadajte vaše heslo: Heslo: The post Chránené heslom: Päť typov ako si vybrať tepelné čerpadlo pre váš rodinný dom first appeared on Domáce klimatizácie - www.klimeko.sk.

prejsť na článok

Volebný zákon

Ak chcete voliť rozumného, pravdovravného, skromného a čestného politika, nemáte si z čoho vybrať.

prejsť na článok

Dve deci čoho?

Príde smädný vietnamec do slovenského baru, postaví sa k pultu a hovorí: - Ting jang won tian coca cola. Barman sa otočí a spýta sa: - Dve deci čoho si prajete?

prejsť na článok

Vek sliepky

- Podľa čoho sa dá zistiť vek sliepky? - Podľa zubov. - Ale veď sliepky zuby nemajú! - Oni nie, ale my áno.

prejsť na článok

Vysokozdvižný vozík tak do skladu, ako aj von: ako ho vybrať

Potrebujete do skladu pomocníka? Obstarajte si vysokozdvižný vozík. Radíme, ako vozík vybrať podľa toho, s akým materiálom (a ako) manipulujete a vysvetlíme, kedy zvoliť elektrický pohon a prečo sa dieselový motor hodí radšej von. Vysokozdvižných vozíkov

prejsť na článok