Október

Tohoročnou témou v našej škôlke je ročný cyklus prírody. Október sme zasvätili poznávaním jesenných darov prírody. Naša prvá expedícia nás priviedla na Kramáre. Boli sme navštíviť malú Zuzku a v jej záhrade sme si nazbierali jedlé gaštany, ktoré sme si v škôlke upiekli a zjedli. Na elipse sme sa učili odlíšiť gaštan jedlý od pagaštanu konského a podobná aktivita nám pribudla aj v poličkách. Vytvorili sme plagát, na ktorý sme namaľovali veľký strom a otláčali gaštanové listy. Spoločne s deťmi sme ho nainštalovali na stenu rovno oproti dverám do škôlky. Ďalším plodom, s ktorým sme sa bližšie oboznámili a naučili sa jeho jednotlivé časti je jablko. Hanička nám priniesla zo svojej záhrady jabĺčka, na ktorých sme si celý mesiac pochutnávali. Do poličiek nám tiež pribudli jabĺčkové aktivity a s Luckou si deti mohli vyrobiť vlastnú jabloň. Medzi najobľúbenejšie aktivity detí patrí lúskanie orieškov. Na elipsách sme sa rozprávali o vlašskom aj lieskovom oriešku. Kým tie vlašské lúskajú deti pre seba, lieskovce, ktoré nám priniesla Leina mama lúskame a melieme pre vtáčiky. Hovorili sme si aj o hríboch a v poličke nám pribudli drevené puzzle s hnedým dubákom aj červenou muchotrávkou. Na svetlonoských dielňach si deti mohli s rodičmi vyrezať tekvicovú dekoráciu a s Luckou vyrobiť lampión a papierové ozdoby. Naša druhá expedícia viedla do Medickej záhrady, kde sme sa pokúsili o land-art a z konárov a lístia sme vytvorili vlastný multistrom, ktorý zo všetkého najviac pripomína baobab. Každý týždeň sme zavítali aj na ihrisko a na každej prechádzke sa učíme chodiť bezpečne cez cestu. Na záhrade sme ešte oberali poslednú hojnú úrodu paradajok a púšťali sme si šarkana. Ani horšie počasie nás neodradilo, pretože všetci máme gumené gate a gumáky a skákanie v kalužiach nás veľmi baví. Do knižnice nám pribudli nové knihy. Deti si veľmi obľúbili farebného slona Elmera. Poobede si mohli s Luckou vyfarbiť Elmera podľa svojich predstáv. Druhou knihou, ktorá mala veľký úspech je ilustrovaný Rok v lese. Každý mesiac má svoju dvojstranu, na ktorej deti môžu skúmať, čo sa práve vtedy v prírode deje. V októbri sme mali aj pár narodeninových elíps. Lea a Matúško už majú päť rokov. Naše motýlie kukly sú úspešne zazimované na terase a kým čakáme na ich vykuklenie, Lucka pripravila pre deti aktivitu, pri ktorej si deti mohli vystrihnúť a mozaikovo vyzdobiť vlastného motýľa. Dori, Simi a Lucka Fotky tu:)

prejsť na článok

Október v O.D. o RODINE S POSLANÍM

NOVÁ SÉRIA PRAKTICKÝCH VYUČOVANÍ UŽ OD ZAJTRA V O.D! Existuje miesto, kde človek zažíva to najväčšie nadšenie, najväčšiu RADOSŤ, najkrajší pocit BYTIA, sebarealizácie miesto, kde sa SNY stávajú skutočnosťou, miesto, kde je človek obohatený v prijímaní i D

prejsť na článok

NOVÉ KURZY LADYWORK Október 2021

Ladywork je 9-týždňový program, ktorý je primárne zameraný na nápravu popôrodnej diastázy, posilnenie svalov panvového dna vo všetkých vrstvách a reaktiváciu celého, ženského jadra.

prejsť na článok

Barbara Marek

Október 2022 Krátky zostrih Prehrať video

prejsť na článok

NOVÉ KURZY OKTÓBER DECEMBER 2022

Ladywork je 9-týždňový program, ktorý je primárne zameraný na nápravu popôrodnej diastázy, posilnenie svalov panvového dna vo všetkých vrstvách a reaktiváciu celého, ženského jadra.

prejsť na článok

Urban svadba v galérii Nedbalka

const searchread_641c40b3db70ca31849b905b = `Urban svadba v galérii Nedbalka Peťa a Peťo a Joy Október 8, 2022 Šaty Yoora Studio Obrad Galéria Nedbalka  Priestor Kulturama Hudba PARA: To Okolo Nás View Full Gallery`; The post Urban svadba v galérii N

prejsť na článok