Obliekať psa v zime?

V dnešnej dobe v zime stretávame čoraz viac oblečených psov. Otázkou je či ide len o módny doplnok alebo oblečenie spĺňa nejakú funkciu. Už sme spomínali, že menšie plemená sú náchylnejšie na podchladenie. Taktiež aj krátkosrsté psy sa s teplotou vysporiadajú ťažšie. K podchladeniu dochádza, keď telesná teplota psa klesne pod 35°C. Odporúčame obliekať psov, ktoré sú staré a choré, alebo psy ktoré sa zotavujú po úraze. Obliecť môžeme aj šteňatá a fenky po pôrode, ktoré sú tiež náchylnejšie na podchladenie. To či obliecť alebo neobliecť psa keď idete von, záleží aj od času, ktorý plánujete so psov vonku stráviť. Oblečenie nie je potrebné ak sa ide pes len prebehnúť a vyvenčiť. Odporúča sa v zime obliekať choré psy, šteňatá a feny po pôrode. Ak chcete svojmu psovi kúpiť oblečenie, venujte jeho výberu veľkú pozornosť. Podstatné je aby zakrýval chrbát a bedrá, boky a niekedy je potreba chrániť aj uši proti prievanu a omrzlinám. U psích samcov pozor na oblečenie s prekrytím s brucha, mokrá látka skôr chladí. Pozor na vznik spálenín od šnúrok, ktoré môžu psa rezať do kože. Dnešná ponuka materiálov je široká. Materiály, ktoré sa využívajú sú na jednej strane tenké, ale zároveň veľmi hrejivé, odolné voči vode či vetru. Ak pes ostáva v zime vonku treba jeho kŕmnu dávku obohatiť o tuky. Tukové zásoby si musí pes vytvoriť ešte pred príchodom zimy ale zároveň by nemal pribrať. Tiež psovi doprajte v zime teplé jedlo alebo mu zalejte granuly teplou vodou alebo vývarom. Psovi vonku môže proti chladu pomôcť deka alebo pelech do ktorého sa môže schúliť. Psie reflexy hovoria psovi, aby sa na zachovanie telesnej teploty pohyboval (svaly pri fyzickej aktivite vytvárajú až 90% tepla). Zimné počasie znamená aj zvýšené ohrozenie labiek. Posypová soľ spôsobuje podráždenie alebo škaredé vyrážky. Pes má tendenciu si podráždené laby olizovať, čo môže spôsobiť zažívacie problémy. Na prevenciu môžu pomôcť krémy, ktoré labky ochránia. Veľkosti oblečenia sa líšia podľa dĺžky chrbta a obvodu brucha. Najlepšie je si oblečenie pred kúpou vyskúšať.The post Obliekať psa v zime? first appeared on domov.

prejsť na článok

Svadba v zime

- Sľúbil si, že sa v zime zoberieme! - Prosím ťa! Ty si myslíš, že toto je nejaká zima?

prejsť na článok

Čo sa dá v zime pestovať v skleníku?

V záhradníckom svete sa zima v skleníku môže stať príležitosťou na pestovanie niektorých odolných plodín. Namiesto toho, aby sme v zime kupovali zeleninu v obchode, môžeme využiť potenciál skleníka na pestovanie odolných druhov zeleniny, čím ušetríme a zá

prejsť na článok

Státie v rohu

Viete, prečo blondínky stoja v zime vždy v rohu? Pretože je tam 90 stupňov.

prejsť na článok

Nič na hlave

Viete, prečo chodia chlapi v zime v otepľovačkách a na hlave nenosia nič? Lebo potrebujú mať mozog v teple.

prejsť na článok

Rozťahovanie telies

Na hodine fyziky: - Telesá sa teplom rozťahujú a zimou sťahujú. Vedel by niekto povedať príklad? - Napríklad prázdniny. Tie sú v lete dlhšie ako v zime.

prejsť na článok