Občasník ZA KRAJ s nami oslávil pätročnicu a zaujímal sa o naše plány

Posledné číslo žilinského občasníka ZA KRAJ  zdieľalo aj príbeh našej Nadácie ŽSK pre podporu rodiny. Článok na 9. strane občasníka ZA KRAJ zdôrazňuje, že pomoc poskytovaná Nadáciou je nielen adresná, odborná, ale častokrát znamená pre danú rodinu aj lepší začiatok alebo uľahčenie trápenia. Zazneli slová vďaky od jednej rodiny, ktorá zažívala ťažkosti s ich synčekom hneď po narodení. Jeho život začal náročne a prognózy neboli optimistické, no Nadácia finančne podporila jeho maminku v jej neúnavnej oddanosti, a jej malý bojovník to nevzdáva. Nadácia oslávila nedávno 5 rokov svojej existencie. Je to obdobie, v ktorom sme sa snažili budovať solidaritu a zlepšovať životy našich blízkych v kraji. V nasledujúcich mesiacoch sa plánujeme dôkladnejšie venovať medzigeneračným vzťahom, čo sme zdieľali aj s občasníkom ZA KRAJ. Skúmania ukazujú, že mnohé rodinné problémy sú spojené s problematickými vzťahmi medzi generáciami a nedostatočnou komunikáciou. Odbor sociálnych vecí ŽSK už venuje pozornosť podobným analýzam, kde eviduje rastúci dopyt po umiestnení seniorov do sociálnych zariadení. Pracovníci týchto zariadení varujú pred zhoršovaním vzťahov a komunikácie medzi seniormi a ich príbuznými. V súvislosti s týmto problémom aktuálne hľadáme podporu pre náš projekt v rámci Fondu malých projektov cezhraničnej spolupráce Poľsko Slovensko. Sme odhodlaní zdieľať skúsenosti s poľskými partnermi, ktorí sa rovnako zaoberajú touto problematikou. Nezabúdame, že malá pomoc môže mať obrovský vplyv a preto ďakujeme aj my v Nadácii občasníku ZA KRAJ za záujem a milé slovo. The post Občasník ZA KRAJ s nami oslávil pätročnicu a zaujímal sa o naše plány appeared first on Nadácia ŽSK pre podporu rodiny.

prejsť na článok

Plány do budúcnosti

Novinár spovedá storočného Číňana: - Aké máte plány do budúcnosti? - Na jar sa budem ženiť. - Vo vašom veku?! - Ja ani nechcem, ale otec ma k tomu núti!

prejsť na článok

Planý poplach

Lord sa kúpe vo vani a kričí na sluhu: - James, rýchlo zavolaj moju ženu. Žena hneď pribehne: - Áno lord, čo potrebujete? A lord nato: - Planý poplach, len pláva.

prejsť na článok

Ďakujeme všetkým, ktorí prišli pomôcť skrášliť naše Vajnory

V júni sa náš Klub rodičov a detí Vajnory spolu s takmer stovkou firemných dobrovoľníkov opäť zapojil do akcie „Naše mesto“, vďaka čomu sa nám aj tento rok podarilo zrevitalizovať viacero vajnorských lokalít. Zamerali sme sa na miesta, ktoré sme považoval

prejsť na článok

Recenzia – Kolektív autorov: Jiný kraj

Vesmír je plný rozmanitosti: tvarov, farieb, veľkostí a iných odlišností. V prírode nás inakosť fascinuje, v medziľudských vzťahoch často irituje.

prejsť na článok

Oslavujte s nami 35 rokov Aquapolu

The post Oslavujte s nami 35 rokov Aquapolu appeared first on Aquapol.

prejsť na článok