Nový zborník Malacky a okolie 16

MCK Malacky - Múzeum Michala Tillnera vydalo pred Vianocami nový zborník Malacky a okolie 16. Publikácia obsahuje šesť príspevkov vychádzajúcich z prednášok, ktoré odzneli v priebehu roka v rámci cyklu Stretnutie s históriou. Dopĺňa ich päť ďalších textov. Tematicky sa príspevky týkajú hospodárskych dejín (hospodárenie Pálffyovcov a františkánov, mlynárstvo, pozemková reforma), kunsthistórie (rodinný portrét Pálffyovcov), politických dejín (prevrat v roku 1948), etnografie (obyčaje spojené s narodením dieťaťa), vojenských dejín (prvá svetová vojna) a jazykovedy (nemecké priezviská v Malackách). The post Nový zborník Malacky a okolie 16 appeared first on Malacké pohľady.

prejsť na článok

Pokrstili sme zborník Re: Generácia 2016

Vo štvrtok 27. apríla sme v bratislavskej Galérii Umelka pokrstili náš najnovší zborník Re: Generácia 2016. Krstnou mamou sa stala poetka a moderátorka Mirka Ábelová. Fotografie z podujatia si môžete pozrieť vo fotogalérii. Zborník si môžete kúpiť tu.

prejsť na článok

Ako sa zmenili Malacky za (nielen) posledný rok?

Malacky sa v roku 2023 zmenili a zmodernizovali, najväčší krok urobilo mesto práve v tomto roku. Preto vám prinášame fotoreportáž, kde sme zhrnuli modernizáciu Malaciek a hlavné zmeny, ktoré sa v meste udiali. The post Ako sa zmenili Malacky za (nielen) p

prejsť na článok

Okolie a kvety

Okolie nášho Zariadenia pre seniorov na Ondrašovskej ulici zdobia vlčie maky a krásne rozkvitnuté kvety, ktoré sme spolu s klientmi zasadili, no aj klienti si pestujú svoje vlastné kvety, ktoré krášlia naše zariadenie a lahodia oku.

prejsť na článok

Otázka - Aké je najväčšie mesto v okrese Košice okolie? [voľná diskusia]

david: dobrý deň mám otázku aké je najväčšie mesto okresu košice-okolie? Košice to nie sú pretože Košice je okres Košice. (diskusie na internetovej stránke)

prejsť na článok

Nový Eden Real

S hrdosťou vám predstavujeme nový Eden Real! Spoločnosť Eden Real prešla kompletným rebrandingom. Nové logo, nový dizajn, nový web, zostala však stará dobrá profesionalita a priateľský prístup. Tešíme sa na budúcnosť a na to, že vám budeme môcť prinášať t

prejsť na článok