NOVELA ZÁKONA 355/2007 Z.Z.

Novelou zákona 355/2007 Z.z. k 1. 7. 2018 vyplýva pre podnikateľov nová povinnosť a to oznámiť každoročne do 15. januára v elektronickej podobe príslušnému orgánu verejného zdravotníctva (regionálneho úrade verejného zdravotníctva) údaje týkajúce sa zamestnancov vykonávajúcich prácu zaradenú do druhej kategórie v rozsahu podľa odseku 3 k 31. decembru predchádzajúceho kalendárneho roka; údaje poskytne zamestnávateľ aj zástupcom zamestnancov… (3) Oznámenie podľa odseku 1 písm. k) obsahuje údaje: a / názov pracoviska,  b / názov profesií s uvedením faktorov práce a pracovného prostredia, ktorým sú zamestnanci vystavení,  c / počet zamestnancov pracoviska. Príspevok NOVELA ZÁKONA 355/2007 Z.Z. je zobrazený ako prvý na Pyrokomplex.

prejsť na článok

ELEKTRONICKÉ OZNAMOVANIE KATEGÓRIE PRÁCE 2 V ROKU 2020

Oznámenie zamestnancov vykonávajúcich prácu zaradenú do kategórie 2 sa bude vykonávať aj v roku 2020, keďže pripravovaná novela zákona č. 355/2007 z. z. nebola parlamentom schválená a platí pôvodný zákon. Vzhľadom na to, že novela zákona č. 355/2007 Z. z.

prejsť na článok

Aktuálna novela zákona o dobrovoľníctve a akreditácia dobrovoľníckych organizácií

Dobrovoľníctvo je v súčasnosti veľmi dôležitou súčasťou nášho života. Mnoho organizácií sa snaží získať dobrovoľníkov a využiť ich schopnosti a Aktuálna novela zákona o dobrovoľníctve a akreditácia dobrovoľníckych organizácií Celý článok » The post Akt

prejsť na článok

Čaká nás novela zákona o verejnom obstarávaní

Vláda SR dnes schválila návrh novely zákona o verejnom obstarávaní predložený Úradom pre verejné obstarávanie. Zákon ešte čaká prerokovanie NR SR. Pokiaľ ho parlament schváli, prvé zmeny môžeme očakávať od 15.4.2023. Novelizácia prináša legislatívne úprav

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Novela zákona o sociálnom poistení

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o sociálnom poistení.

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Novela zákona o registri právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci

Štatistický úrad SR zverejnil predbežnú informáciu k pripravovanému návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o registri právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci.

prejsť na článok