Nie je olej ako olej

Olej je prírodná surovina s blahodarným vplyvom na celú škálu kožných a zápalových problémov ako aj metabolických a imunitných procesov. Napomáha pri hojení rán, pigmentácii, alergiách a mnohých ďalších problémoch. Tekutá forma vyhovuje všetkým psíkom a dávkovanie nemôže byť ľahšie. Oleje nie sú určené len pre vnútorné použitie ale slúžia na masáže, mazanie a ochranu kože. Na trhu sú dostupné rôzne druhy olejov či už rastlinné alebo živočíšne. Oleje sú z nutričného hľadiska dôležité pre svoj obsah esenciálnych mastných kyselín, ktoré si organizmus nedokáže vyrobiť sám, preto ich psy musia prijímať v potrave. Dôležitú úlohu hrajú pri spracúvaní vitamínov A, D, E, K (tie sú rozpustné v tukoch a bez nich by tieto vitamíny boli pre organizmus nevyužiteľné). Kvalitné granuly obsahujú vyvážené množstvo tukov, aj napriek tomu môžete ich chuť zlepšiť zopár kvapkami oleja. Pri kŕmení BARFom sú oleje nevyhnutnou zložkou jedálnička. Za najkvalitnejšie oleje sa považujú tie za studena lisované. Pri výbere by sme mali preferovať živočíšne oleje. Oleje sú nevyhnutným doplnkom stravy avšak kvalitných granulách sú už oleje obsiahnuté. Lososový olej D a omega 3. Rybie oleje majú všeobecne pozitívny vplyv na kožu a srsť. Lososový olej pomáha pri hojení rán, odstraňuje lupiny, podporuje pigmentáciu, posilňuje imunitu, ovplyvňuje správny rast a vývoj kostry. Je to univerzálny doplnok jedla, ktorý tiež znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pri jeho pravidelnom používaní bude srsť psa hustejšia a lesklejšia. Olivový olej Je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny. Obsahuje tiež antioxidanty, ktoré zabraňujú predčasnému starnutiu. Používanie olivového oleja ako doplnku stravy podporuje imunitný systém a zažívanie psíkov. Využíva sa aj na vonkajšie ošetrenia kože a srsti (proti lupinám). Slnečnicový olej Je zo všetkých olejov cenovo najdostupnejší. Obsahuje omega 6 mastné kyseliny a veľké množstvo vitamínu E. Pre psov má nevýraznú chuť. Ľanový olej Je zdrojom omega 3 mastných kyselín vďaka ktorým hydratuje a upokojuje pokožku, eliminuje šupinatosť, potláča ekzémy a zápaly kože. Je vhodný aj pre zlepšenie fyzickej zdatnosti a zdravia. Pôsobí tiež na kosti, šľachy, a väzy. Vnútorne posilňuje cievne steny, reguluje hladinu cholesterolu  a upravuje trávenie. Môže sa použiť aj na priamu masáž otlakov, ktoré zvláčňuje. Je skvelou alternatívou pre psov, ktoré nemajú radi ryby. Pozor však u svetlých psov, tým môže ľanový olej zafarbiť srsť. Na trhu sa dajú dostať aj iné druhy olejov (pupalkový, borákový, makový, kokosový), ktoré pôsobia priaznivo na psí organizmus, jeho kožu a srsť. Avšak rafinované oleje, ktoré sa získavajú za využitia vysokých teplôt a organických rozpúšťadiel, nemajú žiaden zdravotný prínos, hodia sa skôr ako tuk na prípravu jedál. Za studena lisovaný olej je liečivo a doplnok stavy pre každého psíka.The post Nie je olej ako olej first appeared on domov.

prejsť na článok

EQ recenzia na Trblietavý suchý olej

EQ trblietavý olej vyživuje pokožku a po opalovaní zvýrazňuje jej farbu. Náš suchý olej je vylepšený zlatými matnými hnedými perličkami, ktoré zaručia exkluzívny vzhľad pokožky. Má fantastické 100% prírodné zloženie a obsahuje len kvalitné aktívne zložky.

prejsť na článok

MUAY Olej 450ml

MUAY Masážny olej vo veľkom balení v skle 450ml. The post MUAY Olej 450ml appeared first on | Muay.sk.

prejsť na článok

MUAY Olej 120ml

Masážny olej MUAY v sklenenej fľaštičke v balení 120ml The post MUAY Olej 120ml appeared first on | Muay.sk.

prejsť na článok

Set Car Wash

Zloženie setu: 1 x Car Wash Exterior 1050ml 1 x Car Wash Interior 270ml Univerzálne využitie: Čistenie povrchov, diskov, plechov, skiel, zoxidovaných plôch, klimatizácie,  tepovanie,  pneumatiky, na škvrny, palubovka, čistenie koberčekov, sedačiek, kože

prejsť na článok

Ľanový olej od firmy CHUTNÔ

Špičkový slovenský ľanový olej lisovaný za studena je teda k dispozícii aj majiteľom a chovateľom domácich a hospodárskych zvierat. Myslíme si totiž, že to najlepšie si zaslúžia aj naši verní štvornohí priatelia.

prejsť na článok