Konopné masti sú dnes bežným doplnkom domácej lekárničky. Rôzni výrobcovia, rôzne veľkosti a vône. Nás ale v tomto blogu bude zaujímať ich zloženie a konkrétnejšie ich nosič (základ). Ako sa v nich orientovať a podľa akých kritérií sa rozhodnúť?
Bravčová masť je veľmi obľúbený tuk, ktorý sa používa okrem iného v cukrárstve a na vyprážanie rôznych druhov mäsa. Nátierku na chlieb môžeme pripraviť aj z masti s cibuľou a slaninou. Mnoho ľudí sa však tomuto tuku vyhýba kvôli svojmu zdraviu. Mali by st
prejsť na článokRok 2022 bol môj najmenej obľúbený. Mali sme všetci do jedného siedmu detskú chorobu. Nielenže máte otrasné horúčky, zimnicu, ale ako bonus ekzém: v hrdle, ústach, hlave, na rukách aj na nohách. V mojom prípade to bol rok a pol nekončiaci ekzém. Veľakrát
prejsť na článokExistujú jedlá, s ktorými sa Vám spájajú spomienky? Ktorých vôňa a chuť Vás vie preniesť v čase do istých momentov alebo životných etáp? Pre mňa sa fašírky spájajú s detstvom. So sústredeniami v rámci zjazdového lyžovania, s výletmi :). Fašírky a chlebík.
prejsť na článokOleje a rôzne maslá sa stali mojou veľmi dôležitou súčasťou takmer každodenného jedálnička. Zjemňujú, spestrujú a sú zdravé My ľudia nie sme síce stroje, no tiež potrebujeme kvalitné mazivo. Nemusí to byť iba niečo povinné, naordinované. Môže to zárove
prejsť na článokTento recept som mala potrebu Vám sem rýchlo napísať. Už cítim vo vzduchu skoré leto. A leto sa mi spája s čerstvou zeleninou a ovocím. Toto jedlo je svojím spôsobom prísľubom prichádzajúceho leta. Svieže, voňavé, s chrumkavou mladou uhorkou, bylinkami.
prejsť na článok