Nemecko – oprava dedičskej dane

Európska komisia vyhlásila, že uzavrela konanie voči Nemecku pre porušovanie práv Európskej únie, po tom čo bola dedičská daň uvedená do súladu s jej zákonmi. Podľa predchádzajúceho zákonu, domáce charity boli oslobodené od dedičskej dane, zatiaľ čo podobné charitatívne organizácie z iných členských krajín EU boli oslobodené len v prípade, ak ich rezidentný štát udeľoval rovnaké oslobodenie porovnateľné s nemeckým. Podľa tohto zákona boli zahraničné charity často zdaňované viac. Preto komisia v októbri 2014 požiadala Nemecko o zmenu tejto legislatívy, čo sa udialo vo februári tohto roku. Príspevok Nemecko – oprava dedičskej dane zobrazený najskôr .

prejsť na článok

2% z dane

Aj tento rok môžete darovať 2% zo zaplatenej dane z príjmov. Tento rok by sme chceli podporiť Evanjelickú materskú škôlku Sovičky. The post 2% z dane appeared first on Cirkevný zbor ECAV Budimír.

prejsť na článok

2% PRE PETRŽALSKÉ BASKETBALISTKY

Aj tento rok sa na Vás obraciame s prosbou o darovanie Vašich 2% z dane. Každý príspevok nám pomôže vytvoriť prostredie, v ktorom môžu naše deti športovo rozvíjať svoje schopnosti. Aj Vy, alebo Vaša firma môže poukázať percentá  zo svojej zaplatenej dane

prejsť na článok

Oprava prasklín na čelnom skle v autoservise Duo Team

Cena: 24 €Oprava prasklín na čelnom skle v autoservise Duo Team

prejsť na článok

Seychely – zmena dane z príjmu fyzických osôb

Prezident Seychel ohlásil zmenu týkajúcu sa dane z príjmu fyzických osôb. Na základe týchto zmien budú od júla 2016 fyzické osoby zarábajúce do SCR8,555.50 (USD553.74) mesačne, oslobodené od platenia dane z príjmu. Neskôr v roku 2017 sa stane nezdaniteľný

prejsť na článok

Maďarsko – nová sadzba dane

Začiatkom roka vstúpili do platnosti nové a veľmi výhodné daňové podmienky pre podnikateľov. Maďarsko zaviedlo zníženie dane z príjmu právnických osôb na 9% z predošlých 19% a pôvodná 10% daň, ktorá bola aplikovateľná do výšky 500 mil. HUF, bola zrušená.

prejsť na článok