Nemeckí poslanci žiadajú prepustenie Juliana Assangea

21. októbra 2022, Berlín – Spolu 31 poslancov nemeckého parlamentu zo všetkých demokratických frakcií vyjadrilo podporu vydavateľovi Julianovi Assangeovi. Nemeckí poslanci s výzvou na prepustenie Juliana Assangea Súčasne vyzvali spolkovú vládu, aby sa zasadzovala za prepustenie novinára a zakladateľa platformy WikiLeaks. Spolkový snem už v tomto roku prostredníctvom petície odsúdil psychologické mučenie novinára v britskom väzení ako útok na slobodu tlače v Nemecku a celej Európe. Viac informácií (DE) The post Nemeckí poslanci žiadajú prepustenie Juliana Assangea appeared first on Free Assange!.

prejsť na článok

Podpora prezidentov z Južnej Ameriky

Kolumbia, Brazília, november 2022 Šéfredaktor WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson a ambasádor WikiLeaks, Joseph Farell, podnikli cestu po Južnej Amerike na podporu prepustenia Juliana Assangea z väzenia.

prejsť na článok

Stretnutie s českými europoslancami

Praha, november 2022 – V polovici novembra 2022 sa zástupcovia Inštitútu ľudských práv, Peter Weisenbacher a Lýdia Kokavcová, stretli v Prahe s českými europoslancami za stranu Piráti.

prejsť na článok

Austrálsky premiér sa pripojil k výzve aby USA zastavili stíhanie Assangea

Austrália, 1. 12. 2022 – Dva dni po zverejnení otvoreného listu piatich vplyvných svetových medií v ktorom žiadajú aby Julian Assange nebol USA stíhaní za zverejnenie dokumentov o vojnách v Iraku a Afganistane informoval austrálsky premiér, že osobne rovn

prejsť na článok

Transparent na budove Slovenského syndikátu novinárov

14. októbra 2022, Bratislava – Inštitút ľudských práv spolu so Syndikátom slovenských novinárov (SSN) opätovne vyzývajú na prepustenie Juliana Assangea z britského väzenia.

prejsť na článok

Austrália zvyšuje tlak na USA a Britániu aby prepustili Assangea

Londýn, 7. 05. 2023 – Počas návštevy korunovácie kráľa Karola III poskytol austrálsky premiér Anthony Albanese v Londýne rozhovor, v ktorom mimoriadne otvorene kritizoval Spojené štáty za prenasledovanie vydavateľa WikiLeaks Juliana Assangea.

prejsť na článok