Nátierka z červenej šošovice

2 porcie, 20 minút Vyskúšajte rýchlu vegánsku nátierku, ktorú si pripravíme z červenej šošovice. Je fantasticky dochutená, pripravená úplne jednoducho a nepotrebujete k nej ani veľa surovín. Nátierka ozaj stojí za vyskúšanie, verím, že si pochutíte. INGREDIENCIE: 100 g červenej šošovice1 PL olivového oleja2 PL lahôdkového droždiapár kvapiek citrónovej šťavy1/2 šalotky1 ČL kurkumy1/2 ČL mletého koriandraštipka soli POSTUP: Šošovicu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody a uvaríme domäkka (približne 15 minút). Potom ju v sekáčiku alebo inom mixéri rozmixujeme dohladka spolu s ostatnými surovinami. Podávame ju spolu s pečivom a spotrebujeme do 3 dní. Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe.Dobrú chuť!Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.

prejsť na článok

Bolognese omáčka na cestoviny z beluga šošovice

4 porcie, 35 minút Chceli by ste vyskúšať vegánsku verziu omáčky Bolognese? Poďte si pripraviť tento chutný recept so šošovicou beluga. Táto vegánska omáčka zo šošovice je perfektnou alternatívou bez mäsa, pripravená rýchlo a na chutný a odľahčený spôs

prejsť na článok

Červené nechty - inšpirácie, tipy, variácie

Variácie červenej k nechtom patria ako šľahačka k jahodám. Prvý lak na nechty vznikol v 30. rokoch 20. storočia. Skúsite uhádnuť jeho farbu? Presne tak, červená.

prejsť na článok

Čierne nechty - pristanú vám?

Na kozmetickom trhu máme rôzne farby gél lakov: od červenej - známej ako tá klasická, cez ružovú a béžovú - označované ako bezpečné, biele - zdanlivo vyhradené pre nevesty, až po krikľavé a neónové farby, odporúčané najmä v lete. V palete týchto farieb ná

prejsť na článok

Kolekcia gél lakov Dusty Rose

Značka Claresa predstavila novú kolekciu gél lakov Dusty Rose, ktorá bola vytvorená pre ženy oceňujúce eleganciu a prirodzenú krásu. Ide o kombináciu vznešenej béžovej, zmyselnej červenej a elegantných odtieňov ružovej. Vkusná a dokonale zložená paleta fa

prejsť na článok

Špaldové české buchty

Čo budeme potrebovať: 500g špaldová polohrubá múka 80g maslo 60g trstinový cukor 25g droždie čerstvé 1 ks vajce (alebo použiť náhradu vajec do pečenia) 300 350ml mlieko 1 KL soľ 1 ks vaječný žĺtok citrónová kôra lekvár podľa chuti My odporúčame ochutna

prejsť na článok