Najlepšie gravírovanie? Kto hľadá, nájde

Najlepšie gravírovanie? Kto hľadá, nájde marec 2021 Gravírovanie laserom je bezkontaktná, trvalá a presná forma priemyselného značenia. Ťažko by ste hľadali materiál, ktorý by sa laserom nedal označiť. Na druhej strane, neexistuje ani laser, ktorým by ste mohli označiť všetky materiály. Gravírovanie má rad aspektov, ktoré je potrebné prispôsobiť vašim požiadavkám a podmienkam. Množstvo variantov laserového gravírovania Najčastejšie sa gravírovanie laserom využíva v strojárskom, automotive a elektrotechnickom priemysle, ale aj v reklamnej brandži, gumárenstve, potravinárstve či vo výrobe plastov. Značenie vzniká postupným odparovaním povrchovej vrstvy. Tam, kde je povrch materiálu navyše upravený napríklad farbou, je potrebné kvôli čitateľnosti a odolnosti značenia gravírovať hlbšie. Logo, ornament alebo nápis je s pomocou laserovej technológie možné vytvoriť na ľubovoľný materiál. Tradičné sú kov, plast, drevo, sklo, guma či papier. Už sme ale taktiež riešili zákazku pre gravírovanie na kožu alebo kameň. Je jasné, že čo platí na jeden materiál, to nemôže fungovať na inom. Výber lasera krok za krokom Často nám klient prinesie iba jeden kus výrobku, prípadne jednu vzorku materiálu, na ktorý chce niečo vygravírovať. A tak máme presne jeden pokus na to, dosiahnuť vytúžený efekt. Aby sa výsledok stretol s očakávaním, musíme sa riadiť niekoľkými pravidlami. Logicky najskôr prichádza na pretras výber lasera vhodného pre daný materiál. Našimi obľúbencami sú napríklad lasery Arex a Vereo.  Vyhráme sa v ďalšom kroku, kedy prichádza rad na nastavenie lasera. Či už sa jedná o výber správnej šošovky, prispôsobenie rýchlosti gravírovania, výkon alebo správne umiestnenie značeného predmetu do ohniskovej vzdialenosti. Tip z nášho archívu: Laserom to nekončí! Gravírovanie má svoje bezpečnostné pravidlá. Hovoríte si, že vzhľadom na toľko aspektov je jeden pokus na optimálne nastavenie dosť málo? Počty vzoriek, ktoré už v LIFTECu naši aplikační inžinieri spracovali, sa pohybujú rádovo v tisícoch. A tak už viac-menej dokážeme odhadnúť, ako a čím pôjde ktorý materiál označiť. Samotné označenie vzorky je potom už len potvrdením že naše úvahy išli správnym smerom. Hľadáte priemyselné značenie pre vašu prevádzku? Kontaktujte nás. The post Najlepšie gravírovanie? Kto hľadá, nájde appeared first on Priemyselné značenie | LIFTEC SK spol. s r. o..

prejsť na článok

Gravírovanie skla

Gravírovanie skla Mopa Laserom Gravírovanie / značenie skla do roku 2022 bolo možné len pomocou UV alebo CO2 laserom. Obe varianty patria k drahším verziam laserovej technológie. Na prelome rokov 2022 a 2023 sme prišli na slovenský a český trh s novinkou 

prejsť na článok

Rozdiel medzi laserovým značením a laserovým gravírovaním

Občas narážame na drobné nedorozumenia v požiadavkách na výsledok laserového značiaceho procesu vyplývajúce z nepochopenia princípu laserového popisu a laserového gravírovania. Čo teda presne rozumieme pod termínom laserový popis a laserové gravírovanie?

prejsť na článok

Ahoj svet!

Vitajte vo WordPress. Toto je váš prvý článok. Upravte ho alebo zmažte a začnite písať! The post Ahoj svet! appeared first on 3D Logo a 3D Písmená, Gravírovanie.

prejsť na článok

Flokáž a možnosti využitia v tvorbe

Flokáž nielen na poťahovanie Flokáž je hlavne poťahový materiál, ktorý sa používa pri výrobe albumov, boxov, krabičiek. Keďže je to papier, využitie nájde aj pri iných technikách. Dá sa vyrezávať a embosovať na strojčekoch ako Big Shot, Xpress, up

prejsť na článok

PONUKA PRÁCE

KMS-PT hľadá pracovnú silu na brigádnicku prácu alebo na doma. Viac informácií na [email protected] alebo +421 905 776 636. The post PONUKA PRÁCE appeared first on KMS-PT, s.r.o..

prejsť na článok