Na raňajky či kedykoľvek počas dňa vyskúšajte rastlinné kaše

Rastlinné kaše, sú jednoduchým a chutným spôsobom, ako obohatiť svoju stravu a dopriať svojmu telu zdravé a výživné jedlo. Bez ohľadu na to, či si ich pripravíte na raňajky, rýchly obed alebo zdravú desiatu, rastlinné kaše ponúkajú nespočetné možnosti a výhody pre vaše telo a zdravie. Existuje niekoľko druhov rastlinných kaší, ktoré sa odlišujú chuťou, konzistenciou a ich benefitmi. Ovos Ovos je najrozšírenejšou surovinou pre prípravu rastlinnej kaše. Táto rastlina je bohatá na vlákninu, bielkoviny a rôzne dôležité živiny, vďaka čomu je výborná pre výživnú a chutnú stravu. Ovsená kaša má charakteristickú jemnú a krémovú konzistenciu s kúskami ovosu, ktorá ju robí ideálnou pre raňajky alebo rýchly občerstvujúci pokrm. Chutí jemne orechovo s miernou sladkosťou. Ovsená kaša je výborným zdrojom vlákniny, ktorá pomáha udržiavať vitálny tráviaci systém a znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Ovos tiež obsahuje dôležité minerály ako je horčík, fosfor a mangán, ktoré podporujú zdravé kosti a svaly. Okrem toho obsahuje vitamíny B-komplexu, ktoré sú dôležité pre energetický metabolizmus a fungovanie nervového systému. Pšenica Pšenica je jednou z najdôležitejších obilnín na svete a hrá kľúčovú úlohu v ľudskej výžive už tisícky rokov. Zrno pšenice je bohaté na škrob, bielkoviny a vlákninu, vďaka čomu je zdrojom energie a živín pre ľudský organizmus. Pšenica sa používa na výrobu mnohých potravín, vrátane chleba, cestovín, múky a samozrejme, pšeničnej kaše. Pšeničná kaša má jemnú a hladkú konzistenciu s kúskami pšenice a zároveň neutrálnu chuť. Výhodou pšeničnej kaše pre telo je, že má vysoký obsah vlákniny, ktorá podporuje tráviaci systém a udržuje stabilnú hladinu cukru v krvi. Okrem toho v pšenici nájdete dôležité minerály ako horčík, fosfor a selén, ktoré sú dôležité pre zdravé kosti, svaly a imunitný systém. Obsahuje aj niektoré vitamíny B-komplexu, ktoré sú dôležité pre energetický metabolizmus. Ryža Ryža je jednou z najrozšírenejších obilnín na svete a hrá významnú úlohu v mnohých gastronómiách po celom svete. Ryža je pestovaná v rôznych odrodách a tvaroch, a je bohatým zdrojom uhľohydrátov, ktoré telu dodávajú energiu. Má neutrálnu chuť a mierne sladkú arómu, ktorá ju robí výborným základom pre rôzne slané aj sladké pokrmy, vrátane ryžovej kaše. Ryžová kaša má najviac krémovú konzistenciu, čo ju robí jednou z najjemnejších kašových variant. Je takmer ako krupicová kaša, ktorú si isto pamätáte z vášho detstva. Môže sa variť v mlieku alebo vode a jej konzistencia závisí od množstva tekutiny a dĺžky varenia. Pohánka Pohánka je obilnina, ktorá je dôležitou súčasťou mnohých tradičných kuchýň na svete, najmä v strednej a východnej Európe, ale aj v Ázii. Pohánka nie je skutočnou obilninou, pretože nepatrí do čeľade trávovitých rastlín, ale je veľmi podobná obilninám a má podobné využitie v kuchyni. Pohánka je bohatá na bielkoviny, vlákninu a niektoré dôležité minerály, ako je horčík a mangán. Je vhodná pre celiatikov, pretože neobsahuje lepok. Je však dôležité poznamenať, že pohánka obsahuje kyselinu fytovú, ktorá môže ovplyvniť vstrebávanie niektorých minerálov, takže niektorí ľudia by ju mali konzumovať iba príležitostne. Pohánková kaša má obvykle jemnú a krémovú konzistenciu, ktorá sa dá prispôsobiť podľa osobných preferencií. Môžete ju variť vo vode alebo mlieku, pričom množstvo tekutiny a dĺžka varenia ovplyvnia hustotu a konzistenciu, rovnako ako pri ryžovej kaši. Tipy pre dochutenie rastlinných kaší Existuje nespočetne veľa spôsobov, ako si rastlinné kaše dochutiť. Najčastejšou zložkou sú sladidlá ako cukor, agáve, med, xylitol či javorový sirup. Okrem iného môžete do kaší primiešať kakao či škoricu, ktoré dodajú kaši špecifickú chuť. Pridať tiež môžete čerstvé či sušené ovocie podľa vášho výberu. Vyhrať sa tiež môžete s rôznymi sladkými pochutinami z našej ponuky, ako sú oriešky, čokoláda, ovocné kúsky, ovocie v čokoláde či klasické sušené ovocie. Pokiaľ na prípravu rastlinnej kaše nemáte čas, jednoducho siahnite po kapsičkách DayUp. Okrem toho, že si viete pripraviť kaše rôznych chutí, u nás nájdete aj skvelé kombinácie chutí, ktoré vás odbremenia od nákupu ďalších surovín. Vybrať si môžete z kaší od TopNatur, Bonitas Organic, Goldim či NovoFruct. The post Na raňajky či kedykoľvek počas dňa vyskúšajte rastlinné kaše appeared first on MozLi.sk.

prejsť na článok

Proteínová ovsená kaša s čučoriedkami, mandľami a chia semienkami

Ovsená kaša je raňajková klasika pre mnohých ľudí a to bez ohľadu na vek. Jej príprava je veľmi jednoduchá a navyše nenáročná na čas. Veľkou výhodou je, že ovsenú kašu je možné dochutiť na viacero spôsobov. Môžete použiť vaše obľúbené ovocie a nič nepokaz

prejsť na článok

Valentín v Bojniciach

Bojnice sú mestečko plné romantickej atmosféry , ako stvorené na Valentínsky pobyt. Ubytujte sa u nás na Valentína a užite si romantiku v Bojniciach! Navštívte romantický Bojnický zámok, vychutnajte si romantickú večeru v niektorej z bojnických reštauráci

prejsť na článok

Aktuálne z Hotela Belassi Bojnice

Aj v aktuálnej situácii sa snažíme myslieť pozitívne Aktuálna situácia hotelierstvu ani gastronómii nepraje. Aj napriek tomu myslíme pozitívne a snažíme sa posúvať ďalej. Lebo raz príde čas, keď sa všetko skončí a my chceme byť pripravení. A práve toto je

prejsť na článok

SLADKÉ RAŇAJKY QUINOA S JOGURTOM A OVOCÍM

SUROVINY: 4 lyžice quinoy 250 ml mlieka agáve sirup 125 g bieleho jogurtu ovocie, orechy a semienka podľa chuti. POSTUP: Quinou prepláchneme a uvaríme v rastlinnom mlieku ( napr. v mandľovom). Osladíme agáve sirupom. Potom primiešame biely jogurt, ozdobím

prejsť na článok

Je to jednoduche

Nie je to vôbec výstup na najvyššiu horu sveta.  Je to malina a dá sa to! Tvoje raňajky nemusia vyzerať ako titulná fotka z časopisu- hoci by to vôbec nebolo na škodu.Zloženie samozrejme treba prispôsobiť sebe. Keď vstávam skoro ráno a viem, že chlieb mi

prejsť na článok