Môžete jesť uhorky so šupkou? Budete prekvapení

Uhorky chutia skvele, keď sa počasie oteplí. Môžu byť osviežujúce a sú nízkokalorické. Treba ich však ošúpať alebo ich možno jesť aj so šupkou? Ukazuje sa, že hoci mnohí túto zeleninu šúpu, pre naše zdravie je lepšie jesť uhorky bez šúpania.  Uhorky sú bohaté na vitamíny a plné chuti Uhorky sú zdravé a chutné. Hodia sa k sendvičom, ale budú aj skvelým doplnkom k obedovým jedlám. Táto zelenina je bohatá na vitamín C, vitamíny skupiny B a vápnik, draslík, horčík a fosfor. Uhorky tiež účinne uhasia smäd a lahodne chutia ako šalát alebo studená polievka. Konzumácia tejto zdravej zeleniny podporuje odstraňovanie vody z tela. Vďaka tomu zmierňujeme opuchy a opuchy nôh a tváre. Ak bojujeme s chronickou únavou a infekciami, konzumácia uhoriek nás udrží v zdraví . Vďaka nim regulujeme krvný tlak a zlepšujeme činnosť srdca. Nezabudnite jesť uhorky so šupkou, pretože sú najzdravšie. Uhorky je najlepšie jesť so šupkou Uhorky by sme mali jesť aj so šupkou, pretože obsahuje najviac vlákniny a vitamínov. Vláknina priaznivo pôsobí na naše zdravie, zlepšuje metabolizmus, podporuje chudnutie a odstraňuje usadeniny z čriev. Kôra obsahuje vitamín K, ktorý je zodpovedný za zrážanie krvi. Okrem toho šupka obsahuje betakarotén, ktorý zlepšuje videnie a uľahčuje opaľovanie. Stojí za to pripomenúť, že hrubá uhorková šupka je pokladnicou antioxidantov, ktoré zvyšujú našu imunitu a odďaľujú proces starnutia. Šupka uhorky má oveľa viac vitamínov ako jej dužina. Nezabúdajme, že pred konzumáciou uhoriek so šupkou ich treba dôkladne umyť a až potom nakrájať do šalátu alebo uhorkovej polievky. Uhorka – čo si z nej môžeme pripraviť? Mleté uhorky, ktoré dnes už nájdete v obchodoch a stánkoch, sa dajú použiť na prípravu uhorkovej polievky. Bude to chutný doplnok k večeri. Uhorková polievka s kôprom bude bohatým zdrojom nielen nutričnej hodnoty, ale aj chuti. Uhorky nešúpte, ale odrežte oba konce a samozrejme zeleninu predtým veľmi dôkladne umyte. Z uhoriek sa oplatí pripraviť aj chutnú studenú polievku. Je ideálny na horúce dni. Tu môžeme okrem uhoriek pridať reďkovky, kôpor, pažítku a samozrejme kefír či cmar. Uhorky nešúpte, zachováte si tak bohatstvo vitamínov a minerálov.

prejsť na článok

Nekonečná zelenina vyrastie aj zo zvyškov: Viete, ako z koreňov a odrezkov opakovane pestovať čerstvú úrodu?

Dopestovanie chutnej čerstvej zeleniny so zvyškov, ktoré by inak skončili v kuchynskom odpade, nevyžaduje tak veľa záhradkárskych zručností. Možno budete prekvapení, keď zistíte, koľko zeleniny môže z jej nejedlých častí znovu vyrásť.

prejsť na článok

Môžu katolíci jesť na Popolcovú stredu mäso a sladkosti? Cirkev je jasná, ale existuje výnimka

Popolcová streda je deň v katolíckom kalendári, ktorý označuje začiatok pôstu. Tento deň pripadá 46 dní pred Veľkou nocou. Môžete v tento deň jesť mäso a sladkosti a všetci sú povinní rešpektovať uložené obmedzenia? Ukazuje sa, že niektorí ľudia môžu byť

prejsť na článok

Karfiolový AIP tabouleh (AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, bez vajec)

Tento recept som mala potrebu Vám sem rýchlo napísať. Už cítim vo vzduchu skoré leto. A leto sa mi spája s čerstvou zeleninou a ovocím. Toto jedlo je svojím spôsobom prísľubom prichádzajúceho leta. Svieže, voňavé, s chrumkavou mladou uhorkou, bylinkami.

prejsť na článok

Moja suseda toto aplikuje každú jar a po celý rok nepotrebuje ani jednu tabletku

Odborne sa tomu hovorí acidobázická rovnováha a znamená to, že medzi kyslosťou a zásaditosťou organizmu panuje rovnováha. Správne pH ľudského tela je mierne zásadité. Kyslé mu škodia. Prečo sme tak často chorí? Pretože si podkopávame zdravie zlým životným

prejsť na článok

Rusi utrpeli na Ukrajine ďalšie citeľné straty: VIDEO hovorí za všetko! Pri Avdiivke prišli o desiatky tankov

AVDIIVKA – Ruská invázia na Ukrajine trvá bez prerušenia už rok a sedem mesiacov. Za toto obdobie sa Rusi postupne stiahli do strategických oblastí, kde sa snažia udržať prevahu. Nie vždy sa im to ale darí. Navyše v prípade prekvapivých útokov sú napokon

prejsť na článok