Motivácia tímu v praxi

22.novembra sa v brnenskom Red Hat centre uskutočnilo stretnutie Projektového undergroundu na tému Motivácia v projekte. Účastníci nazdieľali svoje vlastné a konkrétne skúsenosti, ako motivovať projektový tím v rôznych situáciách a fázach projektu. Prinášame vám výber zaujímavých postrehov: Najväčším motivátorom v projekte je vytvorenie kultúry, ktorá zahŕňa zdieľanie vízie, poskytovanie autonómie, spoluprácu s prirodzenými lídrami, prejavovanie nadšenia pre cieľ, a videnie hodnoty projektu. Zapojte tím do plánovania a počúvajte jeho potreby. Poskytujte možnosti osobného rozvoja, autonómiu a uznania. Motivujte na prijímanie zodpovednosti a vytvárajte bezpečné pracovné prostredie. Úprimnosť k tímu a empatie sú kľúčové, rovnako ako poznanie osobnostných typov členov tímu. Zapájajte zamestnancov a kolegov viac, aby prekonali odpor k zmene. Pracujte s motiváciou na začiatku projektu a udržujte ju priebežne, aj pri práci na niekoľkých projektoch. Pri dlhodobých projektoch udržujte účastníkov zapojených pomocou pravidelnej komunikácie, oslavovania míľnikov i rozhodovania o ďalšom postupe. Po neúspechu analyzujte príčiny, hľadajte poučenie a pozitíva. Zamerajte sa na pozitívne aspekty pri riešení frustrácie tímu z globálnych dianí vo firme. Veďte členov tímu k poskytovaniu dôležitých informácií pre riadenie projektu a budujte záujem o strategické plánovanie. Poskytujte doplňujúce školenia a podporu pre zdokonalenie zručností. Komunikujte očakávania, ponúkajte príležitosti na rozvoj a zdôraznite prínos nových prístupov. Celkovo je kľúčom k úspešnej motivácii v projekte kombinácia osobného prístupu, transparentnej komunikácie, a pružného prispôsobenia sa potrebám tímu a projektu. Nejde teda vždy a stále iba o peniaze. Horeuvedené body by mali byť štandardnými prejavmi zdravej projektovej kultúry a teda aj základom pre zdravé fungovanie a angažovanie tímu. Pokiaľ máte doplňujúce nápady a skúsenosti, budeme radi ak sa s nami podelíte. Príspevok Motivácia tímu v praxi zobrazený najskôr Projektový manažment.

prejsť na článok

Omicron v praxi 2019

Zúčastnili sme sa nášho prvého odborného stretnutia českých a slovenských zákazníkov a užívateľov v oblasti primárnej techniky. Nadobudnuté znalosti využijeme pri budovaní našich IoT riešení. The post Omicron v praxi 2019 first appeared on predu.

prejsť na článok

Pozitívna motivácia vôle

Tieto výroky môžu pomôcť pozitívne motivovať vôľu a podporiť u detí dobré postoje. Prekvapme deti - keď urobia niečo dobré, povedzme im to. Raz za deň podporiť motiváciu u detí môže byť pre nás dobrým cieľom.

prejsť na článok

Ovečkin je späť vo Washingtone a do tímu sa pokúsi priniesť novú energiu. Capitals ťahajú sériu piatich prehier

23.2.2023 (SITA.sk) Hviezdny ruský hokejista Alexander Ovečkin sa opäť pripojil k tímu zámorskej NHL Washington Capitals týždeň po tom, ako odletel domov od Moskvy na pohreb otca Michaila. Tridsaťsedemročný útočník vynechal štyri zápasy a Caps počas jeho

prejsť na článok

Akadémia rodiny v TV

Členovia nášho riadiaceho tímu Matúš a Veronika Gajdošoví porozprávali o našich aktivitách v relácii Doma je doma.

prejsť na článok

Sme partneri SR v duálnom vzdelávaní

Po absolvovaní auditu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory sa stávame školiacim strediskom duálneho vzdelávania, kde odovzdáme naše skúsenosti študentom priamo v praxi. Myslíme na úroveň vzdelania našej mládeži !!!!

prejsť na článok