Mojito cheesecake

Mojito cheesecake počet porcií: 6čas prípravy: 90 min. Čo potrebujeme Na piškótové cesto6 vajec150g cukrárenskej múky150g cukruNa mojito vývar60ml bieleho rumu50g cukru1 pohár vody1/2 limetkovej kôryšťava z 1 limetky5 vetvičiek mätyNa mojito penu500g kulinárskeho jogurtu Quescrem500g smotany na šľahanie 35%90g cukru2 vajcianastrúhaná limetková kôraNa ozdobenie:niekoľko listov mäty1 limetka nakrájaná na plátky a jej nastrúhaná kôra Postup Piškótové cesto: Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rúru zohrejeme na 180 stupňov. Oddeľte bielka od žĺtkov. Vyšľahajte bielka s polovicou cukru odložte bokom. K zvyšku cukru primiešajte žĺtky, a miešajte kým nezbelejú a nezväčšia objem. Obe zmesi spojte a krúživými pohybmi pridajte preosiatu múku, aby sme nestratili vzdušnosť. Zmes rozotrite na plech s hrúbkou menšou ako 1 cm a pečte 10 minút pri 180 °. Pri vyberaní z rúry a ešte horúcom tortovom plechu položte na koláč ďalší papier a otočte ho, aby ste odstránili papier použitý ako základ. Cesto nechajte odpočínúť. Vývar: V hrnci zohrejte biely rum, kým nezovrie, pridajte vodu a cukor. Keď opäť vrie, pridajte kôru z limetky a nasekané lístky mäty. Odstavte z ohňa, a prikryté nechajte 10 minút lúhovať. Po uplynutí tejto doby pridajte limetkovú šťavu, preceďte a nechajte vychladnúť. Pena: Zmiešajte kulinársky jogurt Quescrem so smotanou, cukrom a nastrúhanou limetkovou kôrou. Šľahajte, kým zmes nebude mať pevnú konzistenciu. Oddeľte bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte takmer sneh. Pri nadmernom šľahaní by zmes veľmi stuhla a v ďalšom kroku by stratila ľahký nášľah. Obidve zmesi jemne premiešajte, kým nevznikne homogénna zmes, pričom robte krúživé pohyby, aby sa nestratilo prevzdušnenie. Zmes naplňte do cukrárskeho vrecka a použite pri zostavovaní koláča. Zostavenie koláča: Piškótové cesto rozrežte na dve polovičky. Do tortovej formy vložte prvú vrstvu korpusu a navlhčite ho mojito vývarom Pomocou cukrárskeho vrecka naneste na piškótový základ vrstvu mojito peny a zarovnajte. Prikryte druhou vrstvou korpusu, navlhčite vývarom a opäť nadávkujte penu. Pomocou špachtle zarovnajte penu až na okraju formy a odložte na 1 hodinu do chladničky. Po vychladnutí tenkým nožom prejdite cez okraj formy a opatrne ju odstráňte. Na dokončenie: Ozdobte plátkami limetky a nastrúhanou kôrou a lístkami mäty. Zoznam prianí Smotana na šľahanie 35% 1L MONTAIGU €5,65 (€4,71 bez DPH) Množstvo Množstvo Pridať do košíka The post Mojito cheesecake first appeared on Patisserie.

prejsť na článok

Najlepšie jahodové recepty

Hviezdou môjho leta sú jahody, pretože s nimi to všetko začína. Upotené zbery na jahodových poliach značia, že sme sa konečne dočkali ostrého slnka. A s ním aj pláží, piknikov pod šírym nebom, grilovačiek, nadzvihovania letných tričiek a brázdenia miest z

prejsť na článok