Modernizácia VO na sídliskách v Banskej Bystrici

V meste Banská Bystrica sme v roku 2020 zmodernizovali verejné osvetlenie sídlisk Uhlisko a Fončorda. V rámci modernizácie sme osadili 975 kusov svietidiel Philips LumiStreet gen2, ktoré je možné diaľkovo ovládať prostredníctvom IRC 5 modulov osobitne na každý svetelný bod. Riadiaci systém ARVO umožňuje nastaviť reguláciu svietidiel vo vybraných hodinách, čo prináša dodatočnú úsporu el. energie. Súčasťou prác bolo osadenie 291 kusov stožiarov a 37 rozvádzačov VO. Z dôvodu zvýšenia bezpečnosti chodcov bolo osvetlených 8 priechodov pre chodcov. Úspora spotreby el. energie modernizáciou VO predstavuje 60% oproti pôvodnému stavu a nastavením regulácie v neskorých nočných hodinách dosahuje úspora celkovo až 70% v porovnaní s pôvodnou sústavou osvetlenia.

prejsť na článok

Prvá kamenná predajňa Orient House

Otvorili sme prvú kamennú predajňu Orient House v Banskej Bystrici, ktorá zároveň slúži aj ako výdajné miesto pre e-shop www.orienthouse.sk

prejsť na článok

Zatvorená optika

OZNAM Vážení zákazníci, v pondelok dňa 24.6.2019 bude prevádzka na Kyjevskom nám. 1 v Banskej Bystrici ZATVORENÁ. The post Zatvorená optika appeared first on www.optikašebeň.sk.

prejsť na článok

Prvé odborné školenie na strednom Slovensku

Prebehlo prvé odborné školenie pre streleckú verejnosť v Banskej Bystrici. Témy boli: Prvá pomoc, tlmiče, krajná núdza, nutná obrana. Príspevok Prvé odborné školenie na strednom Slovensku je zobrazený ako prvý na O Zbraniach.

prejsť na článok

Prednáška Nutná obrana 2024 je za nami

Prebehla prednáška Nutná obrana 2024 pre streleckú verejnosť v Banskej Bystrici. Témy boli: nutná obrana a krajná núdza, obrana voči medveďom a aktívnemu útočníkovi. Príspevok Prednáška Nutná obrana 2024 je za nami je zobrazený ako prvý na O Zbraniach.

prejsť na článok

Vznikla nová tradícia – Deň Mateja Bela

V piatok 24. marca, v deň narodenín Mateja Bela, sa uskutočnilo podujatie na popularizáciu diela a duševného dedičstva tohto významného vedca, spisovateľa a farára. „Deň Mateja Bela“ má ambíciu stať sa novou tradíciou na slovenskej scéne. Organizátormi p

prejsť na článok