MIMORIADNY ONLINE Potenciálny prevrat?! Kremeľ plánuje kampaň na destabilizáciu Ukrajiny, tvrdí Zelenskyj

KYJEV - Dodávky kľúčových delostreleckých granátov na Ukrajinu sa po vypuknutí bojov medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas v októbri znížili. Uviedol to vo štvrtok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Správu sme prevzali z tlačovej agentúry AFP. Dianie sledujeme ONLINE.

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Ruské ministerstvo zahraničia si predvolalo zástupcu českej ambasády

LONDÝN/KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v piatok cez telefón poďakoval nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi za najnovší balík nemeckej pomoci na posilnenie ukrajinskej vzdušnej obrany, informuje agentúra DPA.

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Od začiatku vojny prišlo o život viac ako 500 detí na Ukrajine: Americký minister obrany bol v Kyjeve

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu odvolal generálmajorku Teťjanu Ostaščenkovú z funkcie veliteľky zdravotníckych síl ukrajinskej armády. Bola prvou ženou, ktorá túto pozíciu zastávala. Informuje o tom agentúra DPA.

prejsť na článok

Víťazstvo Ukrajiny je nevyhnutné, ak Západ splní svoje sľuby, tvrdí Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok vyhlásil, že víťazstvo Ukrajiny je neodvratné, ak Západ dodrží svoje sľuby týkajúce sa zvýšenia finančnej a vojenskej pomoci pre Kyjev. Informujeme o tom na základe správy prevzatej z agentúry AFP. "Ak pa

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Putin sa zúčastní na virtuálnom summite skupiny G20: Ukrajina zničila cez 7-tisíc vojakov

MOSKVA - Rusko v noci na nedeľu uviedlo, že odrazilo dronový útok Ukrajiny, ktorý smeroval na Moskvu. Informuje agentúra DPA.

prejsť na článok

MIMORIADNY ONLINE Rusko hlási zostrelenie troch rakiet nad Chersonskou oblasťou: Údajne mierili na Krym

KYJEV/MOSKVA - Ruské vojská v nedeľu zostrelili nad Chersonskou oblasťou na juhu Ukrajiny tri ukrajinské rakety. Mierili podľa nich na polostrov Krym. Situáciu sledujeme online.

prejsť na článok