Meet Me in HKV Ivan Pétery

Odkiaľ pochádzaš, resp. kde študuješ? Bolo štúdium práva tvoja prvá voľba? Momentálne som (budem) študentom druhého ročníka Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Pre právo som a rozhodol viac-menej náhodne v asi 3. ročníku na strednej škole po tom, ako som zistil, že programátorom po otcovi asi nebudem, napriek tomu, že v rodine (takmer) žiadneho právnika nemáme a hoci je ešte možno skoro to hovoriť, cítim, že som sa rozhodol dobre. Akej oblasti práva by si sa chcel v budúcnosti venovať? Aj keď mám pred sebou ešte dlhú cestu a mnoho neprebádaných oblastí, najbližšie mi je momentálne obchodné právo aj práve vďaka HKV a okrem toho ma veľmi fascinuje medzinárodné právo a právo Európskej únie, ktoré by som v budúcnosti určite chcel študovať aj hlbšie. Aké sú tvoje plány do budúcnosti? Právo sa mi za ten úspešne zvládnutý rok stalo aj koníčkom a verím, že Univerzita Komenského nie je moja posledná zastávka, a že sa mi podarí nabrať vedomosti aj z iných, zahraničných škôl v rámci programu Erasmus+ alebo len tak po svojom, avšak dúfam, že mi HKV okrem skvelých vedomostí a skúseností ponúkne v budúcnosti i potenciálnu kariéru. A téma právo a voľný čas? Ako to vyzerá v tvojom prípade? Okrem práva trávim svoj voľný čas najmä čítaním, cestovaním s priateľmi a najradšej učením sa nových jazykov, ktoré hádam raz využijem. The post Meet Me in HKV Ivan Pétery appeared first on HKV Law Firm.

prejsť na článok

Keksika net?

Po otvorení hraníc s Ruskom popíja Ivan pivo. Keď dopije, zje pivnú tácku, no ďalšie pivo mu prinesie čašník už bez nej. Ivan sa nahnevá a hovorí: - Nu što, ďalševo keksika net?

prejsť na článok

Bridgin Drama has a new home stage!

Bridgin Drama has a new home stage! Within this current season 2021/2022 (at least) we shall be performing for you in English at The P.O. Hviezdoslav Theatre! Making the most of the former underground shelter, we play for everyone. Schools are welcome to

prejsť na článok

Zasadanie parlamentu

Ivan, nevieš prečo zasadá slovenský parlament v noci? Pretože schvaľuje také zákony, na ktoré je potrebné si poriadne posvietiť.

prejsť na článok

Nervózny

- Ivan, prečo si taký nervózny? - Lebo chytám ryby. - Ale ja som počul, že to upokojuje. - To áno, ale nie bez rybárskeho lístka!

prejsť na článok

Nazlostený

Jano príde ho hostinca a Ivan sa ho pýta: - Prečo si taký nazlostený? - Preto, že som v tomto týždni nebol ešte ani raz opitý!

prejsť na článok