Marec - mesiac kníh

Návšteva starších žiakov mladšíchMarec je mesiac knihy. Tento sviatok sme si pripomenuli na hodinách slovenského jazyka, na ktorých sme sa vybrali na návštevu k našim spolužiakom na prvý stupeň.Čítali sme im rôzne rozprávky a prváčikovia nás pozorne počúvali. Po prečítaní nám vedeli zreprodukovať text a aj odpovedať na naše otázky. Prišli na to, že rozprávky ich nielen zabavili, ale našli v nich aj ponaučenie - v Jablku sa dozvedeli, že je vždy dobré sa so všetkým podeliť s druhými a Palička pomocníčka ich zase naučila, že s dobrým srdcom a múdrou hlavou prejdeš celý svet. Po prečítaní si žiaci pripravili krátke aktivity, ktoré prváčikovia s nadšením robili. Pomocou kartičiek nám prerozprávali rozprávky Červená čiapočka, Tri prasiatka a Sedem kozliatok. Pripomenuli sme si aj rozprávkových hrdinov - Janko Hraško, Pinocchio, Zlatovláska, Trojhlavý drak, Šípková Ruženka, Vodník a mnoho iných. Naši ôsmaci si zase pripravili pre žiakov 1. Š dramatizované čítanie. Žiaci si vopred rozdelili úlohy zvieratiek, ktoré postupne navštívili “zámoček”. Žiačikom sa to veľmi páčilo a ešte aj dostali od nich malý darček v podobe kníh. Prváčikom a budúcim prváčikom sa naša návšteva zapáčila a dohodli sme sa, že nabudúce navštívia naše triedy ONI a prečítajú nám obľúbenú rozprávku. Už teraz sa na nich veľmi tešíme!

prejsť na článok

Burza kníh

Marec je považovaný za mesiac kníh a preto sme v posledný marcový týždeň usporiadali v rámci poobedných aktivít v ŠKD Burzu kníh. Príspevok Burza kníh je zobrazený ako prvý na Pri Kríži.

prejsť na článok

PRÍPRAVNY KURZ 22.marec 2024

Vážení záujemcovia, pozývame Vás na PRÍPRAVNÝ KURZ na Školu umeleckého priemyslu, ktorý sa uskutoční už 22.marec 2024#x1f3a The post PRÍPRAVNY KURZ 22.marec 2024 appeared first on PinkHarmony.

prejsť na článok

22. marec Svetový deň vody

Vode sa hovorí aj modré zlato, pretože v mnohých oblastiach sveta je jej žalostne málo. Príspevok 22. marec Svetový deň vody je zobrazený ako prvý na Pri Kríži.

prejsť na článok

Svetový deň downovho syndrómu – 21. marec

Nie náhodou si pripomíname tento deň práve dnes. Príspevok Svetový deň downovho syndrómu – 21. marec je zobrazený ako prvý na Pri Kríži.

prejsť na článok

marec 2023

Tentokrát bol náš vzdelávací kurz čisto v dámskom obsadení. Okrem zaujímavých tém o koučingu párov, ktorými si účastníčky kurzu prešli, to bola veľmi príjemná dvojdňová ženská pohodička.  Za veľmi krátky čas vznikli nové priateľstvá a množstvo podnetov na

prejsť na článok