Malé pivovary, kde sa veľké pivo varí / Autori: Marek Ondrejka, Peter Briška

Prebraté zo zdroja:  Trnavské noviny, str. 23 Malé pivovary, ale výborné pivo. Mali sme možnosť sa o tom presvedčiť na vlastné oči. Vďaka Trnavčanovi Mariánovi Mokošovi. Keď nás pozval na prehliadku malých českých pivovarov, nezaváhali sme ani na sekundu. Za dva dni sme ich prešli štyri. Výroba bola rovnaká, ale farba a chuť pív iná.

prejsť na článok

Malé pivovary: Tradičné horké pivo môže na Slovensku zanikúť / Copyright © SITA 2009

Prebraté zo zdroja: ekonomika.sme.sk Slovenské tradičné pivo je vraj v ohrození. Podľa Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska viac ako 80 percent slovenského trhu s pivom totiž ovládajú nadnárodné pivovary.

prejsť na článok

Jozef si doma varí vlastné pivo / Autor: Andrej Kuzmány

Prebraté zo zdroja: zilina.sme.sk Pivo obľubuje už dlhé roky. Pre nespokojnosť so súčasnou ponukou sa rozhodol vyskúšať domáce varenie. Venuje sa mu pol roka a stále sa snaží objavovať nové obzory. O pive a jeho príprave rozpráva Jozef Lednický (23).  

prejsť na článok

Najlepšie pivo na svete varia belgickí mnísi

Najlepšie pivo na svete uvaril malý belgický pivovar Westvleteren. Spravujú ho trapistickí mnísi z kláštora Saint Sixtus na západe krajiny. Jeho skvost, pivo Westvleteren 12, získal najviac hlasov spomedzi takmer 2,5 milióna zapojených hodnotiteľov, infor

prejsť na článok

Pivo pijeme čoraz menej / Autor: Martin Mitošinka

Prebraté zo zdroja: pluska.sk Nechutí nám alebo je drahé? V každom prípade sa na Slovensku vyrába i pije čoraz menej piva. Kým v roku 2002 vyrobili slovenské pivovary 4,85 milióna hektolitrov piva, v minulom roku to bolo už len 3,265 m i l i ó n a hekto

prejsť na článok

Milovať pivo, to nie je len piť ho / Autor: Eva Andrejčáková

Prebraté zo zdroja: domacnost.sme.sk Viete čo je labológia? Na prvý pohľad úplne banálna vec: zbieranie suvenírov, ktoré súvisia s pivom. Ale za tisíckami kusov etikiet, plechoviek, podpivníkov či krígľov z celého sveta, ktoré sa hromadia v príbytkoch z

prejsť na článok