Veľká noc sa blíži a s ňou prichádzajú aj veľkonočné recepty a ako prvý som sa rozhodla vám predstaviť tento sladký recept vhodný napríklad aj na Zelený štvrtok práve kvôli krásnej zelenej farbe, ktorá vás osloví hneď na prvý pohľad. Pripravovala som ju podľa receptu na Tchibo blogu, ktorý mi hneď padol do oka. Čo na to budeš potrebovať? Korpus (forma s priemerom 20 cm): 2 vajcia200 g práškového cukru250 ml mliekašťava z 1/2 citróna125 g baby špenátu100 ml oleja320 g hladkej múky1 balíček kypriaceho práškuštipka solikôra z 1 limetky Krém: 500 ml smotany na šľahanie 33%500 g mascarponepráškový cukor podľa chutivanilková pasta/aróma Ostatné: jahody + limetka Postup: Baby špenát opláchneme a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.Do vyššej nádoby nalejeme olej, po častiach pridávame špenát a rozmixujeme na jemnú kašu.V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, prilejeme mlieko s citrónovou šťavou a zamiešame.Pridáme špenátovú kašu, preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli a limetkovú kôru a všetko poriadne zamiešame.Cesto prelejeme do formy s vystlaným dnom papierom na pečenie a korpus pečieme 45-50 minút (alebo dlhšie, vyskúšajte drevenou špajľou či je korpus upečený).Kým sa korpus pečie, vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha.Pridáme po častiach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém. Na záver môžeme dochutiť vanilkou.Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy, vrch zarovnáme a odrezanú časť korpusu namrvíme do misky. Zvyšný korpus rozdelíme na 3 časti.Na spodnú časť natrieme 1/3 krému, na ktorý následne poukladáme plátky jahôd a priklopíme druhou časťou korpusu. Znova nanesieme krém, poukladáme jahody a priklopíme treťou časťou korpusu. Takto pripravenú tortu potrieme na tenko krémom a necháme v chladničke 30 minút.Tortu vyberieme z chladničky a natrieme ešte raz krémom.Po bokoch aj na povrchu torty prilepíme namrvenú časť korpusu a vytvoríme tak machový efekt.Na záver tortu dozdobíme jahodami a plátkami limetky. Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU. The post Machová torta appeared first on Food By Tinka.
Ahojte Každý utorok sa vidíme o 20:00 na živom vysielaní. Živé vysielania prebiehajú tu. Stačí kliknúť tu Zistila som, že tu máme veľa milovníkov Snickersu. Takže toto je špeciálne recept pre Vás, ale dopredu upozorňujem je to vysoko návy
prejsť na článokTakto vyzerá to najväčšie šťastie! Krásna modelka a jojkárska moderátorka Soňa Skoncová sa už tri roky naplno venuje rodičovským povinnostiam. S dlhoročným partnerom Robom má dcérku Elizu a syna Robka. Ten v týchto dňoch oslávil svoje 3. narodeniny.
prejsť na článokMrkvovo banánový korpus ( 2 ráfiky priemer 18 20cm) 270g hladkej múky 150g kryštálového cukru 100g oleja bez vône 100g zrelého banánu 100g mrkvy 4 veľké vajcia kôra z 1 pomaranča 2 p.l. pomarančovej šťavy 10g kypriaceho prášku 1/2 čaj. lyž. sódy bikarbó
prejsť na článokOrganizujete oslavu v interiéri alebo poriadnu párty grilovačku na záhrade, kde sa budú podávať chutné jedlá, malé občerstvenie, nápoje, prípadne torta? Použitie klasických keramických tanierov alebo sklenených pohárov asi nebude najideálnejšia voľba… A t
prejsť na článokHudba na svadbu všetko, čo potrebujete vedieť Hudba na svadbe je jednou z najdôležitejších súčastí svadby, resp. svadobného obradu. V dotazníku až 81 % hostí uviedlo, že hudba je to, čo si zo svadby najviac zapamätali. Málokto si bude pamätať, aké kvet
prejsť na článok