LIENKY v Múzeu Želiezovce

Deti zo skupiny LIENKY dnes navštívili Múzeum Želiezovce. Vďaka úžasnému p.Pavlovi Polkovi, interaktívnej prehliadke expozície, naše deti so záujmom spoznali velikána hudobného sveta Franza Schuberta. Prechádzka parkom pri kaštieli a krásne príbehy z dejín boli perfektným zakončením tohoto zážitku. Už len objatie najstaršieho stromu a mohli sme ísť domov. Prezradím ochutnali sme aj slávnu Sacherovu tortu. Tak sa patrí- veď Sacher bol kuchárom v kaštieli rodu Esterházyovcov.

prejsť na článok

Večer v Múzeu dopravy

Múzeum dopravy v Rajeckých Tepliciach Večer v Múzeu dopravy Príspevok Večer v Múzeu dopravy je zobrazený ako prvý na Považské múzeum.

prejsť na článok

Pinhole workshop v múzeu

Počas konania výstavy v Pohronskom múzeu v Novej Bani sme zorganizovali aj workshop pre študentov Gymnázia Františka Švantnera a žiakov navštevujúcich Základnú umeleckú školu v Novej Bani. Workshop sa konal v priestoroch múzea, kde sme spolu vytvárali die

prejsť na článok

Nový exponát v Múzeu dopravy

Vzácny secesný pohrebný koč, ktorý je najväčším zbierkovým predmetom v Považskom múzeu v Žiline, sa od stredy 12. augusta 2020 nachádza v priestoroch Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach. Koč sa pôvodne používal v obci Tešedíkovo v okrese Šaľa a...

prejsť na článok

Presťahovali sme sa.

Od dnes nájdete našu predajňu v nových priestoroch na adrese Sacherova ulica č. 1707, Želiezovce. Je to pár metrov ďalej od našej pôvodnej predajne.

prejsť na článok

Noc múzeí v Múzeu gýča

Aj naše múzeum sa pripojilo k celoslovenskej akcii Noc Múzeí a otvorili sme svoje 2 brány pre verejnosť  (v tomto prípade najmä kremnickú) od 18.00 24.00 h. Akcia sa vydarila, nakoľko takmer stovka návštevníkov v takom krátkom čase sa nevidí každý deň.

prejsť na článok