LEGISLATÍVA: Plénum Ústavného súdu SR rozhodlo o troch návrhoch

Plénum Ústavného súdu Slovenskej republiky na neverejnom zasadnutí pléna 8. novembra 2023 rozhodlo v troch veciach.

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Plénum Ústavného súdu SR prijalo na ďalšie konanie tri návrhy na vyslovenie nesúladu ustanovení zákonov

Plénum Ústavného súdu Slovenskej republiky ešte koncom decembra 2023 prijalo na ďalšie konanie tri návrhy týkajúce vyslovenie nesúladu ustanovení zákonov.

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Ústavný súd SR rozhodol o dvoch návrhoch na začatie konania o súlade právnych predpisov

Ústavný súd Slovenskej republiky na neverejnom zasadnutí pléna 11. októbra 2023 rozhodol o dvoch návrhoch na začatie konania o súlade právnych predpisov.

prejsť na článok

Jedlý hmyz a legislatíva

Čo sa skrýva za procesom zaradenia jedlého hmyzu medzi nové potraviny? Odkedy je jedlý hmyz schválený ako potravinový produkt? Príspevok Jedlý hmyz a legislatíva je zobrazený ako prvý na WhizBe.

prejsť na článok

Juraj Radvanský obeťou prešovského krvavého súdu

Pred 330 rokmi (v roku 1697) bol počas mimoriadneho súdu v Prešove odsúdený a popravený Juraj Radvanský, medzi ktorého dedičné majetky patrila aj obec Malachov. Okolnosti a priebeh tejto exekúcie nazývanej v historickej pamäti ako prešovské jatky sa dočít

prejsť na článok

Konečný verdikt súdu: Craig Wright nie je Satoshi Nakamoto!

Súdny proces s Craigom Wrightom dospel vo štvrtok 14. marca k finálnemu verdiktu. Sudca James Mellor počas procesu, ktorý sa konal v Londýne, rozhodol, že Craig Wright nie je Satoshi Nakamoto, čiže neznámy tvorca Bitcoinu (BTC). Tento súdny spor sa začal

prejsť na článok