Lapis a jeho využitie

 Niekedy ste  doma odkázaní na svoje vlastné ošetrovanie a zákroky. Prinášam zopár užitočných informácií a návod ako na to. Práve takéto informácie často  žiadate v správach cez email či messenger. Takže zhrnutie pre všetkých. MANIPULÁCIA Hlavne pozor na manipuláciu s Lapisovou tyčinkou. Biela špička, ktorou sa potiera pokožka je tvrdá ale zároveň veľmi krehká, preto netlačte príliš silno. Zľahka vtierajte. LAPIS všetko čoho sa dotkne zostane čierne. Pri manipulácii pracujte opatrne alebo si dajte rukavice. Čierne fľaky Vám budú na rukách dlhšiu dobu skrášľovať imidž ošetrovateľky. Fotky rúk sú od klientov, ktorým sa podarilo dostať Lapis tam kde nechceli a poskytli informáciu pre varovanie ostatných.   LAPIS Slúži na  hojenie  a odstraňovanie kožných útvarov na pokožke. Je antibakteriálny, a urýchľuje epitelizáciu  tkanív. Ide vlastne ľudovo a jednoducho povedané o suché vypaľovanie- odstránenie bradavíc   divého mäsa-granulácie.  Koža sa pod náterom zasuší a teda útvar sa bude zmenšovať. NÁVOD NA POUŽITIE  Tyčinkou zľahka votrieť na vlhkú pokožku. Opakovať každý deň. Vytvorí sa po pár dňoch, cca 5-7 dní hrubá čierna kôra, ktorú navlhčíme a odstránime a opakujeme postup až do úplného odstránenia bradavice či divého mäsa pri zarastajúcich nechtoch. Dôležitá je hygiena a dezinfekcia postihnutého miesta. Lapisovú tyčinku môžete používať v domácom prostredí. Je dôležité používať ju iba pre jednu osobu, keďže prichádza špička tyčinky do kontaktu s pokožkou a pri použití ďalšou osobou, by došlo k prenosu vírusov či baktérií. ODSTRÁNENIE ČIERNEJ KÔRY Keď sa po pár dňoch vytvorí čierna tvrdá kôra, je treba ju odstrániť. Pokožku navlhčíme alebo použijeme zmäkčujúci dezinfekčný prípravok a snažte sa zľahka  útvar uvolniť a odstrániť ako chrastičku, jemným ťahom. V prípade príliš tvrdej kôrky ju jemne vystrihajte, vydezinfikujte a pokračujte v aplikácii znova . Postup treba opakovať až do úplného vymiznutia daného kožného útvaru. Pripravte sa veľkú dávku trpezlivosti. Niekedy to trvá dlhšie. Je vhodné a odporúča sa posilniť imunitu vhodným prípravkom.           Želáme veľa úspechov pri ošetrovaní a čisté ruky bez čiernych fľakov. Na liečbu bradavíc sú i ďalšie výborné prípravky. Sledujte náš blog. Bradavica na chodidlách Bradavica alebo kurie oko?

prejsť na článok

EQUUS – Spokojný zákazník Radlice Rival

Chcete sa presvedčiť o silných výhodách lesných traktorov EQUUS? Pozrite si video s našim spokojným zákazníkom. Jaroslav Noll vám prezradí všetko dôležité a zároveň vám predvedie jeho kombinované využitie.

prejsť na článok

Vykurovanie pomocou tepelného čerpania

Vykurovacie tepelné čerpadlo je zariadenie, ktoré využíva netradičné zdroje energie na ústredné vykurovanie (ÚK) a na ohrev teplej úžitkovej vody (TÚV). Pracuje na princípe využitia inak nevyužiteľnej energie – nízkopotenciálového tepla z nášho okolia (t.

prejsť na článok

Podlahy IDS Sportneige Zimný štadion HC Lučenec

IDS Podlahy Sportneige Zimný štadión HC Lučenec. IDS Podlahy v šatniach zimného štadiónu. Športové podlahové krytiny pre široké využitie. IDS podlaha SPORTNEIGE v hrúbke 6mm 85% recyklovanej čiernej gumy, 15% farebných EPDM zŕn. Športové podlahové krytiny

prejsť na článok

Nesprávne vzduchovanie materiálu

Nitrifikačné baktérie vyžadujú na využitie anorganického dusíka minimálne množstvo kyslíka.

prejsť na článok

Interiérové osvetlenie EGLO: Výhody a využitie v interiéri

Osvetlenie zohráva významnú úlohu pri vytváraní nálady a atmosféry akéhokoľvek priestoru, či už je to Váš domov alebo kancelária. Interiérové osvetlenie nielen presvetlí priestor, ale aj dodá charakter a umocní estetiku interiéru. EGLO je renomovaná značk

prejsť na článok