Krémová kukuricová polievka z konzervy (japonský spôsob)

Táto polievka nepôsobí ako japonská polievka, však? Zrejme ani nebude a inšpirácia prišla zo západných krajín. To sa však nedá na sto percent potvrdiť. Jej pôvod je záhadný. No jedno je isté. Táto krémová kukuricová polievka je pravdepodobne najpopulárnejšou polievkou na západný štýl v Japonsku. Japonská kukuricová polievka V Japonsku je táto polievka pomenovaná ako corn potage (preberá výraz z angličtiny). Slovo potage však pochádza z francúzštiny a označuje hustú krémovú polievku. Ak by ste ale na internete hľadali recept na krémovú kukuricovú polievku, nájdete pravdepodobne len takúto japonskú. V Japonsku sa táto polievka pripravuje z čerstvej, mrazenej alebo konzervovanej kukurice, mlieka, cibuľky a smotany. Originálne by mala mať jemnú krémovú konzistenciu, preto používa v názve slovo potage. Ale môžete si ju pripraviť aj menej hustú s celými kúskami kukurice. Aký je pôvod japonskej kukuricovej polievky? V skutočnosti neexistujú žiadne príbehy o tom, ako táto polievka vznikla a ako sa stala tak populárnou v Japonsku. Mohla byť inšpirovaná francúzskou kuchyňou, pretože používanie mlieka a smotany v japonských receptoch je nezvyčajné aj v dnešnej dobe, nieto v minulosti v tradičnejších jedlách. Navyše Japonci sú skutočnými majstrami v prispôsobovaní si jedál z iných krajín na svoje chute, z čoho vznikajú rôzne podivné kombinácie. V Japonsku existuje aj slovo pre jedlá západného štýlu – Yoshoku. V priebehu rokov sa kukuričná polievka stala populárnou v celom Japonsku. Je tak populárna, že dokonca existuje príchuť corn potage pre rôzne japonské snacky. Aj v nápojových automatoch by ste našli plechovku tejto polievky . Veľa Japoncov by si túto polievku doma nepripravilo, pretože si ju môžu ľahko kúpiť vopred pripravenú alebo vo forme instantného prášku. No príprava je naozaj jednoduchá a nepotrebujete žiadne špeciálne japonské ingrediencie. Ako pripraviť japonskú kukuričnú polievku? Na prípravu môžete použiť kukuricu: Čerstvú Mrazenú Z konzervy Mrazená kukurica a kukurica z plechovky sú zrejme najjednoduchšia cesta. Aj v tomto recepte som použila konzervovanú kukuricu. No ak bude sezóna, tak môžete vyskúšať aj celé klasy. Kukuricu olúpete a klasy nevyhodíte, ale dáte ich variť spolu s kukuricou, aby pustili viac chute. Množstvo mlieka a smotany si prispôsobte Môžete použiť buď mlieko, alebo smotanu. Alebo oboje. Množstvo a pomer je na vás. Na varenie použite iba vodu Odporúčam použiť len vodu bez zeleninového alebo hydinového vývaru. V tejto polievke má predovšetkým vyniknúť chuť kukurice. Konzistencia polievky je na vás Polievku môžete pripraviť ako hustú krémovú alebo v nej môžete ponechať kúsky kukurice a nechať ju viac vodnatú. Originálna je však práve tá hustá a jemná, preto odporúčam po rozmixovaní polievku prepasírovať cez sito. Šupky kukurice by sa vám len mixérom nepodarilo rozmixovať tak na hladko. Zaujíma vás viac z japonskej kuchyne? Sledujte zákulisie aj na  Instagram, Facebook, a Pinterest. Budem rada, ak ma podporíte zdieľaním: Share Tweet Pin Print Krémová kukuricová polievka Táto krémová kukuricová polievka je pravdepodobne najpopulárnejšou polievkou na západný štýl v Japonsku. Z minimum surovín ju zachvíľu zvládnete aj doma. Kategória PolievkaKuchyňa Japonská Čas prípravy 5 minutesČas varenia 15 minutesTotal Time 20 minutes Porcie 3 porcie Author Minako Ingrediencie1plechovkakukurice1/2menšej cibule10gmasla250mlvody100mlmlieka (použila som plnotučné)2PLsmotany2ČLsoli (treba prispôsobiť podľa chuti)Štipka mletej červenej papriky PostupCibuľu nakrájamé na tenké mesiačiky. V hrnci orestujeme cibuľu na masle do sklovita. Pridáme kukuricu (bez vody z konzervy), štipku papriky a soľ. Pokojne prispôsobte množstvo soli. Podlejeme vodou a necháme dusiť asi 3 - 5 minút. Polievku rozmixujeme (stolný alebo ponorný mixér). Na prepasírovanie použijeme sitko. Polievku prelejeme späť do hrnca a pridáme mlieko a smotanu. Pomer je na vás. Nechajte povariť 3 - 5 minút alebo viac, ak máte pocit, že máte v polievke ešte príliš veľa vody a chcete ju hustejšiu. Môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami. Ja som použila nori vločky. Itadakimas! Skúšali ste recept? Budem rada, ak mi dáte vedieť a prípadne ma aj označíte @hiroshimas_kitchen na Instagrame. Príspevok Krémová kukuricová polievka z konzervy (japonský spôsob) je zobrazený ako prvý na Hiroshimas Kitchen.

prejsť na článok

Hrášková krémová polievka

Veľmi jednoduchá a rýchla polievka, ktorú zvládnu uvariť aj deti. O to viac im bude chutiť.

prejsť na článok

Japonský minister

Viete, ako sa volá japonský minister zbytočných vecí? Nachujamatu!

prejsť na článok

Rozhovor magnetofónov

Rozpráva sa japonský a ruský magnetofón. Ruský sa pýta: - Ako sa máš? Japonský na to: - Dobre. Pán mi kúpil novú kazetu! Ruský na to: - Hééééj? Daj aj mne požuť!

prejsť na článok

Bábätko po japonsky

Viete, ako sa povie po japonsky bábätko? Čumí z fusaka!

prejsť na článok

Impotent po Japonsky

Viete ako sa povie po Japonsky impotent? Makala-mu-ho mal-ho-meky.

prejsť na článok