Požadovaná stránka neexistuje
Premýšľali ste niekedy odkiaľ pochádza káva, jej praženie a konzumácia? História kávy je nepresná, ale toto ovocie bolo prvýkrát pražené v Perzii. Arabi si udržali monopol na tento produkt až do 16. storočia. Ale od roku 1615 sa na európskom kontinente za
prejsť na článokJulius Meinl je rakúsky výrobca a distribútor kávy, ktorý bol založený v roku 1862. Spoločnosť má bohatú históriu a je jednou z najstarších kávových spoločností na svete. Svoje produkty exportuje do viac ako 70 krajín po celom svete a je považovaná za kva
prejsť na článokHistória japonskeho koi kapra nie je bežne známa, aj fanatici KOI podstate nevedia odkial pochádza! História Koi je veľmi prepracovaná a dáva vám nový rešpekt pre tieto pružné ryby.
Väčšinou sa stretávate s prípravou kávy pomocou horúcej vody. Na prípravu studenej kávy však potrebujete len studenú vodu. Ako celý proces extrakcie kávy za studena prebieha?
prejsť na článokPo prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia
prejsť na článokPravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.
prejsť na článokSrdečne všetkých pozývame na 1. Deň kávy v Pražiarni kávy inCUPle v Kamanovej dňa 4.08.2018 (Sobota) ◘ ochutnávky káv z celého sveta ◘ ukážky praženia ◘ workshopy príprava espressa, alternatívy ◘ cupping ◘ a veľa veľa ďalšieho ◘ vstup voľný ◘ 20% z
prejsť na článokKáva a jej príprava je súčasťou firemnej kultúry už niekoľko rokov. Predstavuje akýsi rituál každej spoločnosti. Keď zaznie veta „poďme si dať kávu“, na chvíľu vypneme od rozrobenej práce a využijeme tento čas na socializovanie sa s kolegami, odreagovani
prejsť na článokChuť kávy ovplyvňuje niekoľko faktorov, ktoré sa týkajú pestovania, spracovania, praženia a prípravy kávy. Tu je prehľad hlavných faktorov, ktoré majú vplyv na chuť kávy: Druh kávového zrnka: Existujú rôzne druhy kávových zŕn, najznámejšie sú Arabica a Ro
prejsť na článok