Koľko dát spotrebuje Netflix, Spotify, Skylink, Antik TV, Live TV, KODI a iné služby?

Často sa nás pýtate, koľko dát vám vezme z tarify „on-line“ streamované video, alebo hudba nejakej vybranej služby, ktorú využívate. Keďže nie každý má neobmedzené dáta v mobile (alebo aj pri „pevnom“ pripojení do internetu), alebo nie je neustále na Wi-Fi pripojení, tak práve preto prinášame základný prehľad spotreby dát. Samozrejme veľký vplyv na spotrebu dát má kvalita mobilného signálu (alebo rýchlosť pripojenia do siete Internet) a použitý audio a video kodek pri vybranom obsahu. Veľa služieb sa vie tomu totiž prispôsobiť a mení bitrate – dátový tok, používa adaptívny streaming, a podobne. Sťahovanie videa / audia do zariadenia má podobnú dátovú náročnosť ako streamovanie. AUDIO – typicky napr. služby ako Spotify, Apple Music, intenetové rádio, … V nízkej kvalite má bitrate 96 kbps, čo znamená 43,2 MB spotrebu dát za hodinu počúvania.V priemernej kvalite má bitrate 120 kbps, čo znamená 57 MB spotrebu dát za hodinu počúvania.V bežné kvalite má bitrate 160 kbps, čo znamená 72 MB spotrebu dát za hodinu počúvania.Vo vysokej kvalite má bitrate 320 kbps, čo znamená 115,2 MB spotrebu dát za hodinu počúvania . VIDEO – typicky napr. služby ako Netlix, Lepší.TV, AntikTV, Skylink Live, Apple TV+, HBO GO, … V nízkej kvalite (240p / 320P) spotrebujete cca 300 MB dát za hodinu.V SD kvalite (480p) spotrebujete cca 700 MB dát za hodinu.Vo vyššej HD kvalite (720p) spotrebujete cca 900 MB dát za hodinu.Vo FULL HD (1080p) spotrebujete cca 1.5 GB dát za hodinu.V 2K (2048 x 1080) spotrebujete cca 3 GB dát za hodinu.V 4K (2160p, UHD) spotrebujete cca 7.2 GB dát za hodinu. Čo a ako budete sledovať alebo počúvať, musíte teda veľmi dobre zvážiť podľa svojho dátového tarifu. Logicky, ak máte napr dátový balíček 10 GB a pustíte si film na Netflix v ULTRA HD 4K kvalite, tak hrozí, že ho ani celý nedopozeráte a ešte máte navyše po dátach. Samozrejme nie je problém si dáta prikúpiť, alebo si rozšíriť balíček služieb, problémom však je, pre väčšinu z nás, cena za tieto dáta navyše. Treba navyše počítať s tým, že ak službu používate na viacerých TV súčasne, tak sa spotreba zdvonásobuje a tým pádom aj požiadavky na rýchlosť siete. Príspevok Koľko dát spotrebuje Netflix, Spotify, Skylink, Antik TV, Live TV, KODI a iné služby? je zobrazený ako prvý na Mpmsat.

prejsť na článok

JOJ Šport HD teraz aj v internetovej televzii Skylink Live TV

Radi by sme vs informovali o zaradenie novho športovho programu JOJ Šport HD do služby Skylink Live TV.

prejsť na článok

Antik TV ponúkne tento mesiac zadarmo pre všetkých až desať staníc z vyšších balíkov

Antik Telecom sprístupnil pre užívateľov internetovej služby Antik TV novú ochutnávku. Počas celého novembra budú...

prejsť na článok

Aktualizcia prstupu k aplikcii Skylink Live TV

Dňa 11.4.2021 djde k aktualizcii prstupu k aplikcii Skylink Live TV a do zkaznckej Zny Mj freeSAT. Ak sa prihlasujete po tomto dtume, budete požiadan o aktualizciu svojho hesla.

prejsť na článok

DDSdigital je premium partner pre Skylink

Kvalita na ich služieb a sk senosti nadobudnut počas 25-tich rokov p sobenia na trhu n m dopomohli k z skaniu poz cie exluz vneho partnera pre spoločnosť Skylink. Sme jedin Skylink premium partner v okrese Liptovsk Mikul a Ružomberok. Ako Skylink pre

prejsť na článok

Skylink Live TV k sčasnmu balku pre zkaznkov freeSATu

Praha, 19. novembra 2019 - Satelitn televzia freeSAT prinša svojim zkaznkom službu Skylink Live TV - internetov televziu s videopožičovňou, ktor je zkaznkom teraz k dispozcii, ako sčasť aktulneho freeSAT balčka.

prejsť na článok