Je potrebné obmeniť vodu v jazierku?

Odpadové produkty sa hromadia v jazierku, napríklad cez krmivo a filter. Ide predovšetkým o dusičnany a fosfáty, ktoré výrazne podporujú rast rias. Žlté látky neustále pribúdajú, ak sa nepoužíva ozón.

prejsť na článok

Jumbo Koi - Alebo ako si získať obrovské Koi? časť 2

Kvalita vody: nezáleží na tom, aký veľký je filter pripojený k jazierku, a ako dobre sú namerateľné parametre vody. Niektorý koi sa zdajú byť geneticky naprogramovaný, že v prípade, veľkej intenzity chovu presiahne určitú úroveň, odpovie na ňu so znížený

prejsť na článok

Plesňové ochorenia

Zárodky, spóry najrôznejších plesní sú prítomné v každom jazierku a jedná sa väčšinou o zástupcov rodov Saprolegnia, Achlya.

prejsť na článok

Hustota KOI v záhradnom jazierku

Často mi zákazníci kladú otázku koľko Koi môže obsahovať ich záhradné jazierko. Na túto otázku nie je tak ľahké odpovedať.

prejsť na článok

Liečba mechanických úrazov KOI

Niekedy je to nevyhnutné, že naši koi získajú nejaké mechanické poškodenie v dôsledku trenia s určitým presahom v jazierku, alebo z akejkoľvek inej príčiny, na ktoré sú vždy vystavený. Preto by ste mali byť pripravený liečiť tie rany.

prejsť na článok

Jarné spustenie biofiltra

Znovu a znovu nastáva otázka kedy spustiť filtráciu. Netreba zabúdať ako teploty môžu ešte poklesnúť, v akom množstve máme rybie osadenstvo, či je v jazierku ohrievač a ako rýchlo sa zakaľuje voda.

prejsť na článok