Je horká čokoláda zdravá?

Horká čokoláda je superpotravina s vysokým obsahom antioxidantov a ďalších prospešných látok, ktoré vám pomôžu zlepšiť zdravie. Páčilo by sa vám liečiť vysoký krvný tlak horkou čokoládou? Mne tiež. Zatiaľ to ale takto nefunguje. Reálne je jesť kvalitnú horkú čokoládu denne v rozumnom či odporúčanom množstve a predísť vysokému tlaku, depresii či ťažkému priebehu cukrovky.Kvalitná horká čokoláda (obsah kakaovej hmoty viac ako 70 %) to zvládne (a ešte oveľa viac). Čo takto odolať marketingovým ťahom veľkých čokoládovní s presladenou čokoládou?Stále častejšie si uvedomujem, že na kvalite záleží. V každej oblasti, ale pri potravinách o to viac, že to čo zjeme priamo ovplyvňuje naše zdravie. Hippokrates, lekár z antického Grécka , povedal: „Nech vaše pokrmy sú aj vašimi liekmi“. Žil pred viac ako 2000 rokmi, ale jeho slová platia dodnes. Horká čokoláda účinky stručne a prehľadne Kvalitná čokoláda, presnejšie kvalitná horká čokoláda, obsahuje iba 2 zložky, kakaovú hmotu a cukor. 100% čokoláda neobsahuje pridaný cukor vôbec. Je obrovský rozdiel medzi kvalitnou horkou čokoládou a tou, ktorá sa tak iba tvári.Pravdou je, že vynikajúce účinky uvedené nižšie, má iba kvalitná čokoláda s obsahom kakaa vyšším ako 70 %. Takúto čokoládu nenájdete v bežnom obchode.Ak chcete ozaj kvalitnú čokoládu so všetkými benefitmi, vyskúšajte ozaj zdravé sladkosti.Ukrýva v sebe vyše 300 rôznych prírodných látok prospešných pre ľudský organizmus. Pôsobí ako symfonický orchester ingrediencií, ktoré spolu dokonale ladia a pomáhajú. Čím kvalitnejšie sú kakaové bôby, z ktorých sa vyrába a šetrnejší spôsob ich spracovania, tým kvalitnejšia je čokoláda. O tom trochu neskôr. Najznámejšie účinky kvalitnej čokolády je najznámejšie prírodné antidepresívumje zdrojom výnimočných prírodných živínznamená okamžitý doping pre mozogje energetickým životabudičomje prevenciou kardiovaskulárnych chorôbzlepšuje schopnosť učenia a pamätichráni mozog pred stresom a napravuje jeho poškodenia stresom vyvolanézvyšuje odolnosť voči chorobámzmierňuje pocity úzkostipodporuje vylučovanie endorfínovobnovuje pružnosť tepienzvyšuje odolnosť voči stresuznižuje krvný tlak, zlepšuje prietok krvizvyšuje hladinu dobrého HDL cholesterolupomáha správnemu fungovaniu srdcaodstraňuje z tela škodlivé látkypodporuje tvorbu inzulínu v tele a zlepšuje priebeh cukrovkychráni bunky pred voľnými radikálmi Celý článok Príspevok Je horká čokoláda zdravá? je zobrazený ako prvý na Online potraviny domov.

prejsť na článok

Muži ako čokoláda

Viete, prečo sú muži ako čokoláda? 1. Nikdy dlho nevydržia. 2. Vždy zanechajú fľaky, keď sa rozohrejú.

prejsť na článok

Horká chuť

- Pán vrchný, to pivo má až nechutne horkú chuť! , sťažuje sa hosť. Hostinský súcitne prikývne hlavou a hovorí: - Áno pane, a to ste ho ešte neplatili.

prejsť na článok

Zdravá sviečka ĎAKUJEM

Jemná sviečka s posolstvom. Ak miluješ, patrí k tebe ♡ Ručne vyrobená zdravá sviečka z čistého sójového vosku bez GMO. Ten je zdravšou alternatívou ku klasickému parafínovému vosku, šetrnejší k nášmu zdraviu a ekologickejší. Topí sa pomalšie, takže

prejsť na článok

Zdravá dcérka

Dnes do sveta posielame tieto šťastné slová: Krásnu zdravú dcérku máme, prišla nám radosť nová.

prejsť na článok

Zdravá žltá farba

Doktor: - Váš syn sa z tej choroby čo nevidieť dostane. Rodič: - Prečo si to myslíte? Doktor: - Má už takú zdravú žltú farbu.

prejsť na článok