Internet a jeho historické míľniky

Internet, nepochybne prelomová technológie ktorá sa dnes stala súčasťou každodenného života pre mnoho ľudí. Základné stavebné kamene internetu vznikajú vo Švajčiarskom CERN-e rok 1989 1990. Tim Berners-Lee spolu s tímom pracuje na systéme zdieľania informácií medzi počítačmi pracovísk univerzitného, vedeckého a inštitucionálneho typu. Ich práca nesie názov WorldWideWeb. V roku 1993 pracovné poznatky WorldWideWebu zverejňujú pre širokú verejnosť . Vďaka čomu sa technológia internetu rýchlo adaptuje do celého sveta. 1990 prvý internetový prehliadač Autorom  bol Tim Berners-Lee. Pomenovaný WorldWideWeb. Prvý a zároveň jediný možný spôsob ako pristupovať k webu. Program taktiež slúžil aj ako editor. 1991 prvá internetová stránka Obsahovala základní informácie o projekte World Wide Web. Autorom stránky bol Tim Berners-Lee. Bola spustená 6. augusta 1991 na počítači NeXT v Európskej organizácii pre jadrový výskum CERN. Mala adresu http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html. 1992 prvý obrázok na internete Bola na ňom parodická popová skupina Les Horribles Cernettes, ktorú založili zamestnanci CERN-u. Obrázok nahral Tim Berners-Lee. Na internet bol nahraný 18 júla 1992. 1994 prvá blog stránka Bola stránka Links.net. Vytvoril ju študent Justin Hall a zdieľal na nej svoj život. Justin vytvoril viaceré internetové stránky v čase kedy bol počet internetových stránok rádovo len v tisíckach. Odporúčam pozrieť Justinov dokument overshare: the links.net story: odkaz: https://youtu.be/AxD4mqFtySQ 1994 prvá maloobchodná internetová transakcia 1995 prvá internetová zoznamka Mala názov Match.com. Vytvoril ju Gary Kremen. 1997 prvá internetová sociálna sieť Mala názov Six Degrees Vytvoril ju Andrew WeinreichThe post Internet a jeho historické míľniky first appeared on Bitcoin zdarma.

prejsť na článok

Magické historické ubytovanie vo vile Soví dom z 19. storočia, len 4 km od Banskej Štiavnice

Cena: 129 €Magické historické ubytovanie vo vile Soví dom z 19. storočia, len 4 km od Banskej Štiavnice

prejsť na článok

Historické ubytovanie vo vile Soví dom, apartmán pre 4 osoby - len 4 km od Banskej Štiavnice

Cena: 99 €Historické ubytovanie vo vile Soví dom, apartmán pre 4 osoby - len 4 km od Banskej Štiavnice

prejsť na článok

Ročné predplatné časopisu Pravdivá História - Časopis sa opiera o historické fakty

Cena: 20 €Ročné predplatné časopisu Pravdivá História - Časopis sa opiera o historické fakty

prejsť na článok

Vytvorte osobný priestor pre deti, ktorý bude rásť spolu s nimi

Deti akoby nám rástli priamo pred očami. Sledujeme ich životné míľniky a zmeny záľub i potrieb, ktoré nám pripomínajú potrebu vytvoriť zdravý a praktický priestor, v ktorom sa naše ratolesti môžu rozvíjať.

prejsť na článok

Odstoupení od kupní smlouvy přes internet.

Tento doklad nám vždy vyplňte a vložte ke zboží, které vracíte na základě kupní smlouvy přes internet do 14dnů od nákupu zboží. Než nám zboží vrátíte-pošlete zpět, informujte nás na emailu [email protected] nebo na tel.č.: 601 368 931. Zásilku vraťte

prejsť na článok