Ingrid Príbehy z Bocianovín

Ingrid je moderná mladá žena. Vydala sa ako 25-ročná a keďže sa s Martinom veľmi ľúbili, takmer ihneď po svatbe začali plánovať bábätko. Plány trocha skomplikovalo sťahovanie mimo mesta a tak sa na bábätko na chvíľu zabudlo, podchvíľou však Ingrid pozerala na kalendár, sledovala svoj menštruačný cyklus a snažila sa prispôsobiť mu intímny život. Nikde nepoužívala žiadnu ochranu a tak ju spočiatku prekvapilo, že to trvá tak dlho. Počatie totiž s Martinom považovali za čosi prirodzené. Po viac ako roku pribudlo meranie bazálnej teploty, potom prvé vyšetrenia, laparoskopia až napokon zaznel jasný verdikt lekára: endometrióza, ochorenie, pri ktorom sa na vnútorných rodidlách, v brušnej dutine, ale aj na iných miestach nachádzajú ložiská tkaniva podobného sliznici maternice endometriu. Gynekológ navrhol štandardné riešenie liečbu ochorenia, ktoré je jednou zo základných príčin ženskej neplodnosti a potom sa uvidí. Jeho sestrička však neváhala ani na chvíľu. Počkala, kým lekár vyšiel z miestnosti a podala Ingrid lístok s telefónnym číslom na centrum asistovanej reprodukcie. S doktorom sú vraj známi, ona Ingrid dohodne stretnutie a všetko bude tak, ako má byť. Lekár je už totiž starší a liečbe neplodnosti nerozumie. V prvej chvíli bola Ingrid zmätená, potom vlastne rada, že jej tak dobre poradili a konečne bude mať bábätko. Doma však na ňu doľahlo zvláštne rozčarovanie. A čo bude s endometriózou? A boli tie vyšetrenia na niečo, ak tomu ten gynekológ nerozumie? Ako mu má povedať, že sa nebude liečiť práve teraz, keď navrhol liečbu konkrétneho ochorenia? A čo vlastne znamená umelé oplodnenie? Je to jednoduchý zákrok? Aká je pravdepodobnosť, že sa podarí? Ingrid je našťastie praktická a s množstvom otázok sa vydala pátrať na internet. Podarilo sa jej zistiť, že v tom istom meste je centier viac, no otázky neustávali. Ako sú na tom ostatné ženy s touto diagnózou? Kde sa dozvie aj to, čo sa v súkromných klinikách klientom nehovorí? A bolo vlastne počínanie „dobrosrdečnej sestry správne? Ak odhliadneme od skutočnosti, že získavanie klientov pre súkromné centrá týmto spôsobom nie je práve štandardné ani etické, podrývanie autority lekára, pre ktorého dobrovoľne pracuje je neetické a nesprávne. Nehovoriac o tom, že v Ingrid vzbudila nedôveru v liečbu, lekára i celé zdravotníctvo. Ak ste sa stretli s podobným prípadom, alebo máte v ambulancii ženu podobnú Ingrid, obráťte sa na nás na Občianske združenie Bocian. Hlavne však nestrácajte nádej. Príspevok Ingrid Príbehy z Bocianovín zobrazený najskôr Bocianoviny.

prejsť na článok

Natália Príbehy z Bocianovín

Už dávnejšie som Vám chcela napísať, ale nevedela som, ako začať. V roku 2004 so sa zúčastnila niekoľkých stretnutí, ktoré organizujete. Všetky boli pre mňa veľmi podnetné. Len ženy, ktoré čelia takým problémom ako my, vedia, aké je to ťažké. Každá z tých

prejsť na článok

Príbehy pre deti s Mirkou sú späť!

Príbehy s Mirkou sú po roku späť, milé deti, milí rodičia! Najnovšie diely nájdete tu: Celý zoznam príbehov s Mirkou nájdete tu:

prejsť na článok

Ivana a Eduard

Svadobný príbehIvana a Eduard2021 - Nitra - Hotel Zlatý Kľúčik Späť na svadobné príbehy

prejsť na článok

Denisa a Daniel

Svadobný príbehDenisa a Daniel2019 - Borčice, Vila Bork Späť na svadobné príbehy

prejsť na článok