Hypotéka v skratke

Lukáš Machotka 2021 No Comments Hypotéka v skratke Skôr ako sa rozhodnete kúpiť nehnuteľnosť, ktorú chcete financovať úverom na bývanie, mali by ste vedieť, čo všetko musíte spĺňať. Vopred si zistite svoje úverové limity a aké dokumenty potrebuje banka k posúdeniu žiadosti o hypotéku, aby ste sa vyhli zamietnutiu žiadosti. Pokiaľ nemáte dosť vlastných finančných prostriedkov, hypotekárny úver je skvelou možnosťou, ako bývať vo vlastnom. Overte si podmienky hypotéky Pred hľadaním svojho vysnívaného bývania si preverte či vám banky budú vedieť poskytnúť hypotéku, v akej výške a za akých podmienok. Každá banka vám môže poskytnúť rozdielne podmienky. V jednej môže dostať perfektnú úrokovú sadzbu, ale dajú vám menej peňazí. Ďalšia schváli úver bez problémov a v inej vám žiadosť zamietnu. Preto je dôležité si všetky možnosti zistiť ešte pred rezervovaním nehnuteľnosti. Rating klienta Pokiaľ je vaša bonita dobrá, otvorí vám mnoho úverových možností. V opačnom prípade môžete dostať horšie podmienky. Vaša bonita ovplyvní žiadosť v dvoch rovinách. Prvou je či vaša žiadosť bude vôbec schválená. Nízka bonita môže byť dôvodom k zamietnutí žiadosti o úver. Druhou je vyšší úrok. To znamená, že pokiaľ znamená klient pre banku vyššie riziko a prináša viac komplikácii pri splácaní úveru, banka chce za poskytnutie úveru  vyššiu finančnú odmenu. Banky zaujímajú rôzne aspekty pri posudzovaní žiadosti. Ktoré sú to? výška príjmu – započítavajú sa všetky príjmyvýška výdavkov – počítajú sa všetky výdavkyvek žiadateľa – bonita klesá vekom žiadateľanajvyššie dosiahnuté vzdelanie – čím je dosiahnuté vzdelanie vyššie, tým je aj vyššia bonitaplatobná história – pôžičky, povolené prečerpanie, úverový registerrodinný stav, profesia a ďalšie Základné parametre hypotéky Jedným z najdôležitejších faktorov sú vekové kritéria. Pri podaní žiadosti musíte mať minimálne 18 rokov. Maximálny vek nie je obmedzený, ale je limitovaná splatnosť hypotéky, no niektoré banky majú určenú hranicu pri splatení hypotekárneho úveru do 70 rokov. Výška hypotéky býva minimálne 5000 eur, maximálna výška je bez obmedzenia. Tento aspekt závisí najmä od hodnoty nehnuteľnosti, ktorou budete ručiť a rovnako aj od vašej schopnosti splácať úver a od príjmu, ktorý vám daná banka akceptuje. Doba splatnosti hypotéky je minimálne 4 roky a maximálne 30 rokov. Čím dlhšiu splatnosť si zvolíte, tým menšiu mesačnú splátku budete splácať. Úroková sadzba na hypotéke je fixovaná. To znamená, že počas obdobia fixácie sa zo strany banky vaša úroková sadzba nemení. Môžete si vybrať obdobie fixácie 1, 2, 3, 5, 7 či dokonca aj 10 rokov. Share on facebook Share on whatsapp Share on linkedin Share on email The post Hypotéka v skratke appeared first on 1.BCR REALITY.

prejsť na článok

Issawiho zákon o skratke

Skratka je najdlhšia vzdialenosť medzi dvoma krčmami.

prejsť na článok

30 centimetrov

Chcel by som sa zoznámiť s peknou, inteligentnou blondínkou, s mierami 90-60-90, s modrými očami, bytom a autom. V skratke o sebe - 30 cm.

prejsť na článok

Prenájom alebo hypotéka? Veľké porovnanie

Každý, kto vážne rieši bývanie a nie je milionár, má zopár možností: „Hotel mama“ či viacgeneračné bývanie? Ak samostatné, tak buď vo svojom, alebo v cudzom, prenajatom.  Skúsime porovnať bývanie v prenájme a v nehnuteľnosti s hypotékou. Porovnávame po

prejsť na článok

BioJet

Balenie:  250 ml €21,00 Účinky v skratke:  Protivráskový, protizápalový BioJet gel akceleruje biostimulačný, proti

prejsť na článok

BioFluid

Balenie:  200 ml €21,00 Účinky v skratke:  kožné problémy BioFluid má hlavne ukľudňujúci účinok, hydratuje, regene

prejsť na článok