Hypotéka so splátkou každé dva týždne ušetrí peniaze

Slovenské banky aktuálne ponúkajú iba mesačné splácanie hypoték. Novinka vo forme splátky každé dva týždne by mohla klientom ušetriť nemalé peniaze. Na Slovensku pomaly doznieva hypotekárny boom. Za uplynulé desaťročie sa zadĺženie domácností extrémne zvýšilo a bývanie na hypotéku riešili desaťtisíce ľudí. Vrátane mňa. Okrem toho, že som si sám kúpil nehnuteľnosť na hypotekárny úver, [] The post Hypotéka so splátkou každé dva týždne ušetrí peniaze appeared first on Ing. Peter Macinský.

prejsť na článok

Kedy sa vyplatí americká hypotéka?

Americká hypotéka nie je skutočným hypotekárnym úverom. Ide o spotrebiteľský úver zabezpečený nehnuteľnosťou. Najčastejšie ju využívajú ľudia, ktorí nemôžu alebo nechcú dokladovať účel použitia finančných prostriedkov. Kedy sa oplatí ju využiť?

prejsť na článok

Ako ušetriť na hypotéke pre mladých niekoľko tisíc eur

Hypotéka pre mladých je vo väčšine prípadov výhodnejšia ako hypotéka bez štátneho príspevku. To je jasné každému. V tomto článku ponúkam ešte zopár inšpirácií navyše, vďaka ktorým môžete na hypotéke pre mladých ušetriť ešte viac.

prejsť na článok

Hypotéka bez dokladovania príjmu

Hypotéka bez dokladovania príjmu slúži hlavne ľuďom, ktorí nemôžu svoj príjem banke preukázať. Využívajú ju hlavne SZČO a majitelia firiem s optimalizovaným daňovým priznaním. Niekedy musia po nej siahnuť aj zamestnanci, ktorí majú na výplatnej páske nižš

prejsť na článok

Na aké účely môžete využiť hypotéku?

Hypotekárny úver (hypotéka) je dlhodobý úver hlavne na financovanie investícií do nehnuteľností. V dnešnej dobe kúpa nehnuteľnosti bez hypotéky je pre väčšinu ľudí takmer nemožná. Čím sa hypotéka líši od iných úverov a na aké účely ju môžete využiť?

prejsť na článok

Na trhu sa objavila nová offsetová hypotéka. Oplatí sa?

Poštová banka vstupuje na hypotekárny trh produktom, ktorý veľké banky neponúkajú. Klienti tak budú môcť využiť aj novú tzv. „offsetovú hypotéku“. The post Na trhu sa objavila nová offsetová hypotéka. Oplatí sa? appeared first on Ing. Peter Macinský.

prejsť na článok