Hviezdoslavov Kubín

Hviezdoslavov KubínMesiac január je známy tým, že na našej škole každoročne zaznieva umelecké slovo prostredníctvom žiakov, ktorí sa zapoja do Hviezdoslavovho Kubína - celoštátnej súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy. Tento rok sa do súťaže zapojilo okolo 60 žiakov. Každý jeden prednes bol jedinečný a sme radi, že sa žiaci s radosťou zapájajú. Ďakujeme všetkým zúčastneným a umiestneným srdečne blahoželáme!VYHODNOTENIE VÝSLEDKOV I. kategória – poézia1. miesto: Eva Belková2. miesto : Juraj Lunter3. miesto : Alexandra WeissI. kategória – próza1. miesto:. Matilda Sahin2. miesto: Adam Kováčik3. miesto : Adam DanišII. kategória – próza1. miesto: L. Mateidesová (6.C)2. miesto: K. Budovcová (6.A)3. miesto: S. Hazáková (6.C)II. kategória – poézia1. miesto: L. M. Mondl (6.A)2. miesto: V. Záchenská (5.B)3. miesto: Lenka Kolajová (5.A)Čestné uznanie: M. Kvietková (5.C)III. kategória – poézia1. miesto: S. B. Jursová (9.A)2. miesto: A. Bílková (8.A)3. miesto: J. Kán (7.C)III. kategória – próza1. miesto: G. Vagaday (9.A)2. miesto: M. Kupec (9.D)3. miesto: T. Ištvánová (9.D)Čestné uznanie: S. Frgelcová (7.A)

prejsť na článok

Hviezdoslavov Kubín

Dňa 14. 3. 2024 sa uskutočnilo školské kolo postupovej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín pre II. stupeň ZŠ. Príspevok Hviezdoslavov Kubín je zobrazený ako prvý na Pri Kríži.

prejsť na článok

Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

Okresné kolo Hviezoslavov KubínDňa 23.02.2023 našu školu reprezentovali šiesti recitátori v okresnom kole „Hviezdoslavov Kubín“. Všetci títo milovníci umeleckého prednesu podali vynikajúce výkony, pričom postupujúcimi sa stali Matidla Sahin a Eva Belková

prejsť na článok

Literárna exkurzia

Literárna exkurzia Dňa 26.10.2022 sa žiaci 6.A a 6.D triedy zúčastnili literárnej exkurzie. Prvé ich kroky viedli do Jasenovej, kde navštívili rodný dom Mateja Bencúra. Tam si vypočuli výklad o ňom, ktorý bol zaujímavý. Druhou zastávkou bol Dolný Kubín,

prejsť na článok

Vianočný kamión Coca-Cola sa vracia na Slovensko

Vianočný kamión Coca-Cola sa vracia na Slovensko aj v roku 2023 Sviatky sa blížia a s nimi aj obľúbená sviatočná atrakcia Vianočný kamión Coca-Cola. Tento rok bude kamión navštevovať 13 miest na Slovensku.

prejsť na článok