Hurá na vysokú! Ale kam?

Výber vysokej školy je skutočne dôležitý. Môže určiť smerovanie celého vášho budúceho života, ale takisto môžete váš výber rýchlo oľutovať. Pri rozhodovaní zvážte tieto veci: Skutočne chcem ísť na vysokú školu? Na vysokej škole strávite najbližších 5 rokov. Minimálne. Preto si najskôr uvedomte, či ide o vaše vlastné rozhodnutie, alebo podliehate vplyvu rodičov, spoločnosti alebo kamarátov. Pokiaľ sa vidíte niekde inde, chcete rozbehnúť podnikanie a máte už jasný plán, prípadne jednoducho nechcete stráviť najbližšie roky s hlavou v skriptách, vyberte sa radšej svojou cestou. Výber odboru Rada nad zlato! Choďte študovať to, čo vás bude baviť. ITčkári na Slovensku síce zarobia nadpriemerne, ale pokiaľ vás práca s počítačom nenapĺňa, ba priam znechucuje, nenechajte si vziať najbližšie roky svojho života štúdiom odboru, ktorý jednoducho nie je pre vás. Spíšte si zoznam vecí, ktoré vás bavia, prípadne si uvedomujete, že v budúcnosti by ste k nim mohli inklinovať a podľa nich si vyberajte odbory, ktoré by mohli mať perspektívu. Je možné, že pokiaľ vami vybraný odbor podľa vášho okolia nemá perspektívu do budúcnosti, stretnete sa s negatívnym ohlasom. Nechajte si poradiť, ale určite sa nenechajte zlákať na vysokú školu, ktorá nie je pre vás. Na ktorú školu si podať prihlášku? V dnešnej dobe máme plno možností, čo nám rozhodovanie paradoxne sťažuje. Ísť do zahraničia? Ostať blízko domova? Na tieto otázky si musíte odpovedať vy sami. Jednoznačne vám zahraničie rozšíri obzory, stanete sa samostatnejšími a sebavedomejšími. Na druhej strane, ak vás zahraničie jednoducho neláka, určite si nájdete vhodnú vysokú školu aj doma. Aké má škola recenzie? Naštudujte si čo najviac o škole, ktorú by ste radi v budúcnosti navštevovali. V dobe internetu a sociálnych sietí to nemusí byť problém. Nedajte však na všetky názory. Negatívne ohlasy môžu byť jednoducho nahnevané reakcie študentov, ktorí školu nezvládajú. Najideálnejšie bude, ak by ste sa skontaktovali s bývalým absolventom alebo súčasným študentom danej školy. Ten vám určite priblíži to, ako to na ich škole vyzerá, aké kritériá na vás budú kladené a aké výhody budete mať zo štúdia na ich škole. Pokiaľ nikoho takého nepoznáte, bude sa musieť spoľahnúť na informácie z internetu. Článek Hurá na vysokú! Ale kam? se nejdříve objevil na Punks.

  • Web: Punks
  • Aktualizované: 25.4.2024
prejsť na článok

Čarovný les

Hurá ! poďme do lesa, príroda je krásna, vtáčiky nám spievajú, obloha je jasná....

prejsť na článok

Vzhľadom na vysokú chorobnosť Vás prosíme o trpezlivosť + Oznam z ministerstva zdravotníctva ohľadom liekov.

Ambulancia Meda Dva Vzhľadom na vysokú chorobnosť Vás prosíme o trpezlivosť + Oznam z ministerstva zdravotníctva ohľadom liekov. Vzhľadom na vysokú chorobnosť Vás prosíme o trpezlivosť. Vyberáme pre Vás vždy najlepšiu dostupnú liečbu, chránte sa pred zby

prejsť na článok

Hurá, je tu zima aj so snehom....

Hľaďte deti husto sneží malý zajko poľom beží, hopi sem a hopi tam, kdeže sa len podieť mám.

prejsť na článok

Otvárame 10.12.

Hurá, otvárame! The post Otvárame 10.12. appeared first on Fitness Club Lochness – Posilovňa, fitness Bratislava, Záhorská Bystrica.

prejsť na článok

Hurá, otvára sa požičovňa malých plavidiel!

Každého srdečne očakávame už tento víkend medzi 10:00-18:00 hod. na Mŕtvom ramene Váhu. Prenajímame vodné bicykle, člny, paddleboardy a aj tandem bicykle. Stretnime sa už tento víkend! Cenník nájdete TU.

prejsť na článok